2012年媽媽會

跳至

首頁
23456...12

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

回覆 tiktiktmlkl 的帖子

有時真係好睇姑娘的心情 , 你好好彩....

複式洋房

johnnycy 發表於 12-1-17 17:47
回覆 benfion 的帖子

Request 都無用,個mon只有一個向住醫生!當然無相和報告啦!

我都想叫老公都去睇下, 但如果老公睇唔到, 咁唔好叫老公請假了....
留番d假遲d用...

大宅

各位JM,
我問咗7月媽媽, 老公可以一齊入去,
我哋喺個MON側邊, 要斜視
老公喺床尾可以睇到MON

大宅

我封OSCAR信好似寫明要老公一齊去
今晚返去睇多次先

子爵府

好媽媽勳章

回覆 karen1204 的帖子

可以睇到 , good ~

大宅

BK Milk勳章

回覆:karen1204 的帖子

真的嗎?
係就好嚕

大宅

回覆 angelakaman 的帖子

應該真㗎, 嗰位7月媽媽1月頭做oscar

大宅

仲有我封oscar信係要老公一齊去㗎, 妳哋係咪

大宅

回覆:八月份廣華生B揮手區~~~

Hihi, 各位媽媽,我宜家係廣華等check Oscar, 今胎第二胎,edd 3/8, 下次1/3先再返黎。

子爵府

好媽媽勳章

回覆 kakashi 的帖子

做完請分享下過程 , thanks

子爵府

好媽媽勳章

我都係 1/ 3 檢查 , 你幾點呀 ?

大宅

johnnycy 發表於 12-1-19 11:06

我都係 1/ 3 檢查 , 你幾點呀 ?

過程都好快, 入去擺抵預約紙, 簽埋同意書(attached係預約紙後面) 等叫名.
我去5號房, 入到去如果阿b合作, 照多幾次confirm冇咩就可以起身, 個mon係對住醫生, 自己瞓係樹好難睇到, 老公去就可以睇到, 因為老公同醫生都係坐面向mon既, 我叫c6影相, 佢仲拍埋片, 不過醫生話唔好俾佢知喎! 哈哈
醫生見到b飲胎水先拎轉個mon俾我望吓, 嘩...我之前望到"瞓奶頸"咁制~
度完話2.1, 都係合格之內, 不過我見之前好多check左都係1.x
之後就去1號房抽血走得.
有事會電話通知, 冇事就等下次產檢
我1/3 9:10 呀, 你呢?

複式洋房

kakashi 發表於 12-1-19 13:41
過程都好快, 入去擺抵預約紙, 簽埋同意書(attached係預約紙後面) 等叫名.
我去5號房, 入到去如果阿b合作, ...

謝謝你的分享, 我仲等緊照 oscar, 我要等到2月7日呀...好心急...
咁你照完之後, 廣華有沒有比"照結構"的日期給你, 還是這是醫院不提供呢???

大宅

回覆 benfion 的帖子

我唔記得問, 不過我有朋友早前去廣華, 已經話冇位照結構, 所以我都book左私家醫生照結構, 因下次我返去都1/3, 而私家就book左3月中, 咁短時間我諗未必安排到, 但你地去時都即管問吓有冇機會照埋結構, 問左幾個醫生都千五至千九 可以慳返千幾蚊就好喇~~

benfion  thanks, 咁我2月7日照 Oscar 時問下先~~  發表於 12-1-19 20:37

大宅

引用:Quote:angelakaman+發表於+12-1-12+19:28+

原帖由 cecikaka 於 12-01-13 發表
我生第1胎時下面冇傷口~好快可以落床行!哈哈個時成個產後房我行得最快!hehe
...
我想問下點解咁好你上胎可以唔洗剪?我上胎見個囡得6磅零而且頭偏細都想要求唔剪,但又驚爆所以最後冇要求到,結果剪果下超痛,仲要剪完成半個鐘先生得出,我今胎好想request佢唔好同我剪,我諗起都驚,所以想知點樣可以唔剪都得,你可唔可以同我分享下你既情況!

大宅

BK Milk勳章

THANKS FOR YR SHARING
咁我叫老公陪我去啦....可以拍片咁好架
唔知佢會唔會怕醜唔做.....

大宅

BK Milk勳章

回覆 mimibb2010 的帖子

點解你會想唔剪架?
我個 fd 喺澳洲生唔會剪架,
可能啲外國女人夠大件掛,
我個 fd 個傷口爆到七彩呀

我嗰陣有剪, 一剪就即生啦,
所以你話要等好耐應該唔關剪唔剪呢個問題,
而係關係到你夠唔夠力 / 盤骨大小 / 阿 b 自己 (之前睇報導話自然分娩對個b最好就係因為佢自己都會用力出嚟架)

剪又點會痛呢, 佢打咗止痛針架
係連針扯我啲肉嗰吓就真係超痛啦

大宅

引用:回覆+mimibb2010+的帖子 點解你會想唔剪架

原帖由 angelakaman 於 12-01-20 發表
回覆 mimibb2010 的帖子

點解你會想唔剪架?
因為上胎令我有陰影,可能助產士判斷錯誤以為我果一下push得出bb而同我剪左,佢一剪果下痛到我大叫,乜力都收番,因為係冇打麻醉針,佢剪之前我問佢係咪會打麻醉針,助產士答我唔會打,因為我陣痛已經痛過剪果下既痛,所以feel唔到痛,但事實係好痛囉,之後我都push唔出,因為我剪完又要用力令我好驚傷口會愈撕愈大,自己又唔夠力推,最後要成班姑娘圍過黎一個搓肚,一個幫我撐大下面先生得出,生完十幾廿日個傷口仲痛緊,所以我特別驚剪

大宅

mimibb2010 發表於 12-1-20 00:44
我想問下點解咁好你上胎可以唔洗剪?我上胎見個囡得6磅零而且頭偏細都想要求唔剪,但又驚爆所以最後冇要求 ...
我都唔知嫁波,我個女6.1lbs,我痛左好耐嫁,覺得好急屎同姑娘講先話bb頭仔出緊黎,之後姑娘比我試生就話夠位生唔洗剪我都唔知,希望呢胎都唔洗剪啦!

大宅

引用:Quote:mimibb2010+發表於+12-1-20+00:44+我

原帖由 cecikaka 於 12-01-20 發表
我都唔知嫁波,我個女6.1lbs,我痛左好耐嫁,覺得好急屎同姑娘講先話bb頭仔出緊黎,之後姑娘比我試生就話夠位生 ...
你好lucky,我女都係重你個女小小6.3lbs,如果我今次都可以好似你咁就好啦!我今胎有左仲驚過上次,我上胎痛左成20個鐘先生得出,度數開得好慢,而家諗下都驚

首頁
23456...12

尾頁

跳至