自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

真係超級無敵勁驚,到宜家我都仲未驚完

話說今日約左朋友,搭左架101巴士去上環的,咁我一上車就揀左上層來坐,我揀左個位坐係一個帶住CAP帽(唔知男定女,因為我睇唔清佢個樣)既人後面。沿途我一直睇風景啦,點知無啦啦,我發覺前面有一啡色物體,係快速,極快速個隻,係前面個人到,由膞頭位置快速移動唔知去左邊樹。個一刻我已經有小小驚,但我以為眼花,所以冇理佢。

點知,過左唔夠一分鐘,個隻野又出現,今次睇得好清楚,因為個隻野,由個人既頭頂爬去膞頭。原來係一隻超級超級大既曱甴,(唔係講笑,隻野絶對有四分一隻手掌咁大隻),不嬲好有儀態既我,忍唔住真係尖叫左一下,然後起身衝左去後面坐。我個下尖叫,攪到成車人擰轉面望住我,真係十級"羅"。

到我坐左去最後個陣,我仲見到隻野,係個CAP帽人到爬過數次架,十足十睇緊喜劇之王八兩金咁!!!!!!!!!! 由於我實在太驚,到有一下燈位停左架車,我衝左落樓下坐。

到樓下坐個陣,我係一直望住樓梯,點知點知,有一個男人由上面落黎落車,佢一落到樓下,我見佢係咁拍自己個身,佢拍左幾下之後,冇啦啦又見到隻野快速係地下到爬。嚇到我本來坐前面又即刻衝到最後黎坐呀!

我宜家患上左公共汽車恐懼症呀,頭先坐小巴番屋企,我一坐落去,發覺有野UN一UN個PAT,個下嚇到成個人彈左起身,望清楚之下原來係個安全帶扣mouth:

LilianLegend  其實,妳穩喻緊一個社會現象.....101巴士係香港,曱甴係x虫,而妳,就係hk人代表.  發表於 12-1-11 11:36
我想生三個  似搞笑多d  發表於 12-1-11 10:21
maymay88    發表於 12-1-11 00:43
Blue-Diamond  下次坐巴士帶定支殺虫水會安心啲  發表於 12-1-10 22:35
I love you once.
I love you twice.
Oh...I love you more than beans and rice.

男爵府

月餅勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

搭101請注意,好恐佈的~~~~~~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我我我... 家住西環噃

我想生三個  自己爆自己住邊  發表於 12-1-11 10:21

水晶宮

我試過搭601响下層最尾坐,忽然有人大叫,之後成排人(除咗我同另一師奶)沖咗去車頭,原來有小強

果刻心諗,你試吓行過來,你死梗,我實一腳踩扁你

我想生三個    發表於 12-1-11 10:21
BoboB    發表於 12-1-11 09:54
topkidsmom    發表於 12-1-10 21:33

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆:搭101請注意,好恐佈的~~~~~~~~

子爵府

如果我見到, 我唔只大叫, 我估我會驚到喊...

liaosee    發表於 12-1-11 11:34
我想生三個  mouth:  發表於 12-1-11 10:22
我想生三個  mouth:  發表於 12-1-11 10:21
newbiee  :-( me 3  發表於 12-1-10 23:32
So  me too  發表於 12-1-10 23:20

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

象牙宮

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:是旦 的帖子

[fly/imgIMG_4704 - 捷徑]

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

子爵府

回覆:是旦 的帖子

嚇死人咩

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:真係超級無敵勁驚,到宜家我都仲未驚完話說

原帖由 是旦 於 12-01-10 發表
真係超級無敵勁驚,到宜家我都仲未驚完

話說今日約左朋友,搭左架101巴士去上環的,咁我一上車就揀左上層 ...

重新起步,為未來努力

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

我三日唔埋兩日都會搭101由土瓜灣返官塘..........................

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 回覆:littlelam88的帖子

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

好核凸呀 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

水晶宮

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

首頁
12345...8

尾頁

跳至