夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

同老婆又鬧不和...................

各位, 我係新人, 可以比d意見麻.

事情係咁: 係近來幾個星期, 我都係晚上時間上網玩msn比一些朋友吹水(有男有女), 我知佢好唔鍾意我咁做, 所以晚晚等佢訓左我先上去玩. 其實佢發現左好耐, 係唔出聲, 尋晚佢特登起身扮去toilet睇下我搞咩, 我知佢唔鍾意即刻轉畫面, 可惜又比佢見到. 無耐, 我就索性唔玩熄機訓教. 今朝, 我諗都係唔可以再瞞佢打算同佢講個明白. 我同佢講我上去都係吹下水, 幫自己減下壓, 絕無半點越軌行為.(其實部腦係係張床隔離, 有咩可以做呀) 佢又唔信, 話你自己諗啦, 唔想自己受傷害, 又話要protect自己, 又話我地之間的諗法個gay好大, 唔應再一起. 總之就係唔審已判你死刑咁. 我即刻打個突, 唔係呀哇, 上網同人吹水都要鬧離婚? 就算都係有玩d衰野都唔會去到呢個地步呀? 呢樣野唔好亂羅出黎講. 事實係我只係講天南地北, 但佢唔多信, 仲糊思亂想, 又唔知點解釋比佢聽. 可能兩年前的事令佢有呢種想法(又係因為我同一個女仔去街而搞到差d離婚). 最後我都頂唔順發皮4話以後都唔上網啦, 費事又因為咁少的問題去噪, 你滿意啦.........直到現在. 到底係米我真係唔再上網玩msn就佢? 請比比意見.

大宅

Re: 同老婆又鬧不和...................

老婆係要黎錫o既....佢唔鍾意你做..你咪唔好做...
你要傾計減壓...咪同老婆傾o羅..點解一定要同第二個傾o者....你鬼鬼鼠鼠轉畫面...咪仲令人懷疑...唔係身有屎...洗乜咁樣....

複式洋房

Re: 同老婆又鬧不和...................

好明白你太太的反應. 可唔可以早少少上網同人傾計呢? or 叫埋太太一齊上網, 唔好比佢胡思亂想. 咁樣得唔得呢?
最後, 向好方面想想, 你太太有咁既反應, 只不過是佢太緊張你. 相反你應該開心及唔好傷佢心啦!

洋房

無辦法, 你算有前科(為何會同女仔去街?), 你比唔到安全感你太太, 根本唔可以怪佢

洋房

玩MSN對你真係咁重要嗎?

民房

我都講下自己/家庭的生活情況比大家聽下

我朝9晚6, 每天放工準時返到屋企, 星期六/日一家3口食茶去街就一定. 絕少自己一個走左佢掉低佢地兩個去HAPPY. 一年365日都係差唔多咁的生活模式.

依家我上網識左D朋友, 傾下計都有問題? 係米有自己一D私隱都無? 係米下下都應交代呢? 自問自己絕無做出一些對唔住佢的野.

大宅

我夠係o羅....正係你要返工咩...先生 ?-(

大宅

咪學soyee話齋....同你老婆一齊傾o羅....

洋房

咁玩MSN為何要偷偷摸摸, 太太見到要轉PAGE?

民房

我好同意masiuling1218講既野

民房

叫埋太太一齊上網, 唔好比佢胡思亂想. 咁樣得唔得呢?

有時麻甩佬講野唔多岩佢聽. 況且我係米有自己的私隱呢?

洋房

AGREE

翡翠宮

我個人認為你唔應該即時熄機或轉畫面囉, 你咁做擺明唔想佢見到你玩咩, 倘若你真的唔介意點解唔嘗試叫佢一齊玩, 有時講到好笑既TOPIC可以叫佢睇睇咁咪得囉, 但我見你須則比佢知你玩但內容就絶對保密咁又難怪佢介意架喎 有時人係想有私癮, 但大家都做得成夫妻就好應該坦白, 倘若令到其中一方有懷疑時真係好難長久落去的, 我又覺得你地未至於去到離婚既地步, 不過你老婆亦都唔係誇張, 我真係有朋友因為個老公成日掛住上綱而乏略左佢家陣就係離左婚好幾年了 有時你要知道你以為佢瞓左啫, 但可能佢好想瞓瞓吓搵個人攬下架麻 但你又走左去玩機咁你話佢又點會開心丫

大宅

咁即係講衰野啦...唔怪得你老婆會咁諗你喎....你自己檢討o下啦....

大宅

本田 寫道:
各位, 我係新人, 可以比d意見麻.

事情係咁: 係近來幾個星期, 我都係晚上時間上網玩msn比一些朋友吹水(有男有女), 我知佢好唔鍾意我咁做, 所以晚晚等佢訓左我先上去玩. 其實佢發現左好耐, 係唔出聲, 尋晚佢特登起身扮去toilet睇下我搞咩, 我知佢唔鍾意即刻轉畫面, 可惜又比佢見到. 無耐, 我就索性唔玩熄機訓教. 今朝, 我諗都係唔可以再瞞佢打算同佢講個明白. 我同佢講我上去都係吹下水, 幫自己減下壓, 絕無半點越軌行為.(其實部腦係係張床隔離, 有咩可以做呀) 佢又唔信, 話你自己諗啦, 唔想自己受傷害, 又話要protect自己, 又話我地之間的諗法個gay好大, 唔應再一起. 總之就係唔審已判你死刑咁. 我即刻打個突, 唔係呀哇, 上網同人吹水都要鬧離婚? 就算都係有玩d衰野都唔會去到呢個地步呀? 呢樣野唔好亂羅出黎講. 事實係我只係講天南地北, 但佢唔多信, 仲糊思亂想, 又唔知點解釋比佢聽. 可能兩年前的事令佢有呢種想法(又係因為我同一個女仔去街而搞到差d離婚). 最後我都頂唔順發皮4話以後都唔上網啦, 費事又因為咁少的問題去噪, 你滿意啦.........直到現在. 到底係米我真係唔再上網玩msn就佢? 請比比意見.

咁咪吾好洗MSN lor!
吾玩又吾洗死!
無理由為左玩MSN同老婆嘈.

大宅

agree
又時老公掛住做其他野唔訓住...自己一個人訓好似被人冷落咁.. :-(

翡翠宮

ALAN,

我唔贊成斬腳指避沙蟲呢個做法
Alanhoky 寫道:
[quote]
咁咪吾好洗MSN lor!
吾玩又吾洗死!
無理由為左玩MSN同老婆嘈.

複式洋房

做夫妻是要互相坦白.
唔好再為左邊個是對或錯去衡量一個問題.
如果對方真是咁唔鍾意, 你咪遷就一下law. 男人黎架嗎? 可能, 你太太都係咁樣遷就緊你呢, 你唔知遮. 算啦, 無謂想得太多. 破壞兩個人的感情.
做一對好夫妻, 雙方面都要付出架!

民房

真係想問問各位, 你地兩公婆係米100%無野隱瞞對方, 又無自己私隱? 佢可以拆你的信, 佢又可以拆你的信? 你同佢結婚係已經成為佢的全部?

我自己的理念係咁:
兩個人相愛係由兩個獨立的個體組合一個家庭, 佢地都係建立於一個互信的基礎上. 雖然係結左婚, 但相方都可以有自己的朋友, 自己的私隱. 但當呢個信任去到一個破產的地步時, 對方都識點去處理. 但事事都要FOCUS住對方, 係米一個好現象呢, 對方又會點諗呢. 係米要比番些少空間對方呢?

大宅

本田,

你老婆對你上網同人吹水既反應咁樣,最大既原因係你有前科,俾唔到信心佢,我呢排因為識到班好傾既網友,都好沉迷下,番到屋企都即刻開電腦,臨瞓又同d網友傾下至瞓,都feel到老公有d唔鍾意,但係我唔會閃縮,俾佢睇到個畫面,大大方方,唔好俾佢覺得有野隱瞞佢,同時盡量都一齊上床瞓,我都知搵到班啱咀型既網友,係會傾到樂此不疲,但都要顧下伴侶既感受.或者你可以諗下,掉轉係老婆晚晚上網同人吹水,你會唔會都唔介意呢 ?
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

首頁

尾頁

跳至