嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

有沒有 Mommy 用過 CHU CHU 的super cross cut 奶嘴?

聽說所有的奶瓶奶嘴, 只要倒轉而不需要吸允都會開始滴奶,CHU CHU 的super cross cut 奶嘴則不會,请問有人用過嗎, 請分享, Thanks.

大宅

Re: 有沒有 Mommy 用過 CHU CHU 的super cross cut 奶嘴?

係ar!!真係好好用, 倒轉一滴都吾會滴出來, 而且我BB飲奶時, 就算無圍住條紗巾都吾怕ga,因為一 滴奶都吾會o係個口度流出來.正!!(個十字嘴個用功能就係bb吸大力o的, 奶就流多o的,吸細力o的,奶就流小o的,吾吸, 就吾流)
bbfish 寫道:
聽說所有的奶瓶奶嘴, 只要倒轉而不需要吸允都會開始滴奶,CHU CHU 的super cross cut 奶嘴則不會,请問有人用過嗎, 請分享, Thanks.

大宅

Re: 有沒有 Mommy 用過 CHU CHU 的super cross cut 奶嘴?

其實通常奶樽幾錢一個,邊度買比較平呀

大宅

o係 bb dream 買就$75一個, (我係member有9折)
celiacat 寫道:
其實通常奶樽幾錢一個,邊度買比較平呀

大宅

有朋友送過1 set 3個奶樽比我, but我bb之前用開第2隻奶樽, 慣左大力啜, 用十字咀飲唔切, 漏晒d奶出黎, 自此擺埋一邊無再用啦!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

醒目開學勳章

可以

禁止訪問

畀面勳章

該用戶已被刪除

男爵府

我都會買黎試試,我最鍾意唔滴奶既咀 Pigeon岩用,應該Playtex都岩啦

大宅

哈哈!我岩岩相反, 洛洛習慣飲超快流量奶咀 (dr. brown 3), 所以用chu chu就飲得超慢喇! 不過結果同PRISCILLALAM一樣, 都係擺埋一邊無再用啦!

複式洋房

Sheepy 寫道:
哈哈!我岩岩相反, 洛洛習慣飲超快流量奶咀 (dr. brown 3), 所以用chu chu就飲得超慢喇! 不過結果同PRISCILLALAM一樣, 都係擺埋一邊無再用啦!

會唔會係習慣快咀唔洗吸就出奶, 唔習慣十字咀要吸先出奶!但我個仔真係用得好好....睡著都唔會俗親!

而家bb: 想食就巴巴聲, 睡著又唔洗驚!!

洋房

i just bought a pack of silicone nipple for my baby, it's good and she drink 8oz milk WITHIN 10 min !!! she tries NUK and pigeon before but need a lot of effort for just 6oz milk ar ! 激死我 !!!

also bought a pack for my friend's new born bb, her feedback is too ~~

複式洋房

dorcaswong 寫道:
係ar!!真係好好用, 倒轉一滴都吾會滴出來, 而且我BB飲奶時, 就算無圍住條紗巾都吾怕ga,因為一 滴奶都吾會o係個口度流出來.正!!(個十字嘴個用功能就係bb吸大力o的, 奶就流多o的,吸細力o的,奶就流小o的,吾吸, 就吾流)
[quote]
bbfish 寫道:
[/quote]

To Dorcaswong
你個b都好肥嗃,好彩我個b都唔弱,3個月都有成18磅

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

headphone0528 寫道:
如果真的倒轉而不滴奶, 你們如何測試奶的溫度?
除了這個好處還有沒有其他? 會不會很多風?

先調好水溫, 才加奶粉開奶
好處
1. 跟據bb需求而出奶 (同人奶一樣)
2. 唔洗分size
3. 練口部肌肉 (因要吸才出奶)
(因此就比sales姐姐sell到) :tongue:

不過用落真係好滿意

多唔多風就唔知,因為無乜特別, 一樣要掃風

洋房

BaakQiu 寫道:
[quote]
headphone0528 寫道:
如果真的倒轉而不滴奶, 你們如何測試奶的溫度?
除了這個好處還有沒有其他? 會不會很多風?

先調好水溫, 才加奶粉開奶
好處
1. 跟據bb需求而出奶 (同人奶一樣)
2. 唔洗分size
3. 練口部肌肉 (因要吸才出奶)
(因此就比sales姐姐sell到) :tongue:

不過用落真係好滿意

多唔多風就唔知,因為無乜特別, 一樣要掃風 [/quote]

同意,就算寫明「不入風」的奶樽,都一定要同 bb 掃風,除非想佢嘔奶 ...
i was also attracted by the point "can train aural muscle", if some bb find it hard to suck milk, maybe they have already "spoiled" by other lazy nipple ~

首頁

尾頁

跳至