懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

大宅

回覆 babypoma 的帖子

要睇你同佢簽份約點寫,通常只退一半.

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:陪月落了訂, 如不幸 x 產可會退訂?

有d醫院扣$3000行政費,有d俾返7成

伯爵府

好媽媽勳章

陪月落了訂, 如不幸 x 產可會退訂?

我個時問過醫生,佢話可以退返部份喎。

伯爵府

好媽媽勳章

陪月落了訂, 如不幸 x 產可會退訂?

sorry 睇錯你話落左醫院訂。。。

大宅

畀面勳章 陪月勳章

全部退回

大宅

陪月勳章

我個陪月收20%訂,touch wood退10%。

大宅

我問咗喇, 佢話基本上係全數唔會退, 但因我係熟人介紹所以佢只係象徵式收返幾百蚊當利是, 而其餘幾千蚊就退返比我.

我明白人地都係做生意都要收入, 但其實當呀 B 有事時父母已經好傷心, 而亦都唔會攞依啲野黎講笑 .... 其實我唔係好明如果唔係人為而係意外, 咁點解會無得退既? 退返部份都好吖

伯爵府

畀面勳章

引用:我問咗喇,+佢話基本上係全數唔會退,+但因我

原帖由 babypoma 於 12-01-18 發表
我問咗喇, 佢話基本上係全數唔會退, 但因我係熟人介紹所以佢只係象徵式收返幾百蚊當利是, 而其餘幾千蚊就退 ...
咁人地預咗個檔期俾你,佢就無得再接野做,但你話x產咗唔洗佢,當然對你黎講你無用過佢所以要退全數,但對佢黎講,如果呢個期佢接唔返客,咁間接就係你令佢有損失,所以佢唔退亦好正常,相反,如果佢收咗你訂,之後反口唔幫你既,點止退訂呀,直要佢賠雙倍!都係一樣道理,邊個毀約,邊個就要賠償對方既損失!

首頁

尾頁

跳至