烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我打算買12L,但唔知自己買到新model 定 舊model,可否兩種都有用家分享下清洗程序呢﹖麻煩分享埋新舊model 個型號,我怕賣家呃我。我好怕洗油煙野!太麻煩寧願唔食好過!每次用完要花幾多時間善後﹖

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:mrsjacky 的帖子

最好講下啲油會不會彈上頂的白色物體內和點清洗。

大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

伯爵府

清楚是否很麻煩

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 mrsjacky 的帖子

新舊MODEL洗法應該一樣, 同埋都唔會有油煙出
我屋企嗰部係CKY-688F(舊款), 我舅母就用梗CKY-788(新款)

我自己習慣用之前會鋪層錫紙喺玻璃盆面先
因為煮肉真係會迫到好多肉入面GEI油出LAI
但係D油全部都係向下滴家, 所以唔會彈到四圍係
煮完掉咗張錫紙之後都就咁用濕布抺一抺入面個玻璃盆就OK
腳架、煎盆嗰D配件就好似普通洗碗咁一齊洗就OK

如果真係好污糟又或者無鋪錫紙喺玻璃盆先要洗盆
個盆又係好似平時洗碗咁洗就得
懶的話可以用佢個清洗功能, 加水加洗潔精按劑, 之後再過一過水就得
但我用咗成年幾都無用過佢呢個清洗功能囉~

大宅

請問7L果個會唔會太細, 好多野都整唔到? 因為12L果個好似好大.

首頁

尾頁

跳至