時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

包括與內地合作,聯合打擊內地中介公司,遏止內地孕婦闖關,並會檢討非本地孕婦在急症室分娩收費等
其實點解唔在雙非嬰兒出世紙上作個註明,取消一切教育資助、申請護照等權利,那不是更斬釘切鐵嗎?各位又有何高見?

禁止發言

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

引用:包括與內地合作,聯合打擊內地中介公司,遏

原帖由 patty.chiang 於 12-01-20 發表
包括與內地合作,聯合打擊內地中介公司,遏止內地孕婦闖關,並會檢討非本地孕婦在急症室分娩收費等
其實點 ...
取消拿

男爵府

引用:就算收貴一倍,都係會黎嫁啦,"side"氣....最

原帖由 OKOK123 於 12-01-20 發表
就算收貴一倍,都係會黎嫁啦,"side"氣....
最好取消佢地個居港權,
咁就一了百了! ...
全完灒同!

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:曾特首四招打擊雙非孕婦來港產子

取消居港權先可以解決

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

一招就ko佢地: 唔俾出世紙

chiandjoyce  agree  發表於 12-1-20 12:49
loveuloveu56  我都係咁話  發表於 12-1-20 12:47
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

珍珠宮

最好取消佢地個居港權,
咁就一了百了! ...
agree

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

曾特首四招打擊雙非孕婦來港產子

唔發出世紙,淨係一句說話就已一了百了,駛乜諗咁多招數,實行起上嚟又勞師動眾,而且大陸人強項係走精面,你有張良計,佢有過牆梯,到時仲生更多的新問題。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔係佢一句話取消唔比居港權就得,其實佢根本咩都做唔到!

伯爵府

好媽媽勳章

回覆 回覆:patty.chiang的帖子

即係鼓勵佢地繼續搶!

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

男爵府

你有你貴一倍定100倍,拎完出世紙就走,你點追丫?米又走數!突手你用下個腦

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

佢出果幾招係完全無用架:

1.聯合打擊內地中介公司,遏止內地孕婦闖關
>>> 一雞死一雞鳴, 你可以掃得哂?
>>> 靠入境處關員咁樣把關阻止入境, 一來人手唔夠, 二來個個都係大肚婆, 佢同你一動粗, 佢有咩東瓜豆腐, 個關員真係拿屎上身, 咁大壓力, 真係人都癲.

2.會檢討非本地孕婦在急症室分娩收費等
>>> 都走硬你數, 就算加到50萬都唔會有人比, 佢地爛命一條, 你點同佢鬥?

亞曾特首, 唔該你唔好求其up d野出嚟拖延我地啦, 我知你就快唔洗撈, 但係如果你真心為市民做d野, 唔該諗d有實際效益既方案出嚟啦.

珍珠宮

many foreign countries' laws told non-locals' babies born in their countries couldn't automatically get citizens/permanent residents' identities

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

頂, 淨係比長出世紙證明向香港出世就好拿拿聲趕佢地走啦, 留多一分鐘都對我地有威脅
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

男爵府

點解咁怕同阿爺講......

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

無能政府根本就唔想解決問題!!!

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:patty.chiang 的帖子

不如學券只係俾d父母有hk ID card既小朋友啦!而家好多抽獎都只受HK ID

patty.chiang  Good!  發表於 12-1-20 14:13
我是一隻喵

子爵府

最好取消佢地個居港權,
咁就一了百了! ...
Exactly

注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

首頁

尾頁

跳至