跳至

首頁

尾頁

別墅

嶺南定迦南?兩間都收左,揀邊間好?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

他們係東區咩?嶺南不是在灣仔嗎?迦南在那?九龍?

真係唔識區外的学校

別墅

回覆:Jasmine-4711 的帖子

嶺南搬去小西灣,迦南都係小西灣分校,唔知邊間好?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 arale03 的帖子

sorry,我在net 14,幫唔倒你.

但有冇聯系小学先

別墅

畀面勳章

回覆:嶺南定迦南?兩間都收左,揀邊間好?

我囡囡迦南收了上午,嶺南收了下午。論配套,嶺南玩具教材較舊,同時跟啟思用同一套教材,比較淺易。但嶺南有小學,較優勝。不過視乎你K1再考不考其他學校,同埋嶺南小學是否你的首選。
但我應該會放棄學位,因為有第三個offer.

複式洋房

我都係嶺南收左pm, 我諗佢應該係所有in親的人都會收, 而今次一月in的應該只有pm 仲有位...

karents13kaka, 請問你第3rd offer係乜呀?

複式洋房

嶺南我本身都幾鍾意, 因為有小學backup, 佢搬去小西灣仲近我, 但問題係我有d擔心佢係咪會continue, 因為我見在其他forum有人話董事局好似冇心繼續咁...我驚突然話執都唔知點算...

別墅

回覆:myhappybb 的帖子

我一月先in , 不過都有am offer .不過身邊好似所有人真係都有offer, 我都好頭痛唔知㨂邊間----民生,迦南,嶺南?

複式洋房

回覆 Kayla_Mama 的帖子

乜你有嶺南am offer咁好呀? 咁民生和迦南是am/pm?

我都有迦南pm offer, 但我唔會讀了, 因compare with 民生, 我prefer 民生~

但民生vs嶺南, 我就有d頭痛, 因嶺南有小學backup, 但感覺學校有d唔secure, 同埋每日只有15mins英文..民生幾好, 但kg冇學券, 到時又要再諗...

別墅

畀面勳章

回覆:myhappybb 的帖子

蘇浙pm offer

別墅

引用:回覆+Kayla_Mama+的帖子 乜你有嶺南am+off

原帖由 myhappybb 於 12-01-27 發表
回覆 Kayla_Mama 的帖子

乜你有嶺南am offer咁好呀? 咁民生和迦南是am/pm?
有時冇offer未常唔係件好事,宜家全部係am offer先唔知點揀?我想問我應從何得知佢哋既課程?

別墅

回覆:karents13kaka 的帖子

但我想問k1 係唔係都要interview 過?

大宅

回覆 回覆:arale03的帖子

我有二個仔都是咖南 佢教材都叫深升小一都易上手 不過學生太多有時怕老師睇吾到學生

大宅

回覆 回覆:arale03的帖子

我有二個仔都是咖南 佢教材都叫深升小一都易上手 不過學生太多有時怕老師睇吾到學生

男爵府

嶺南小學係brand 幾?

首頁

尾頁

跳至