2012年媽媽會

跳至

首頁
12345...70

尾頁

大宅

畀面勳章

(我唔係公務員,亦都唔係公務員直系親屬... 所以唔可以book QE L Block...)
大家好~ 我係新手媽媽,暫時預產期係9月22號~~
請問有冇jm都係排QE普通隊架? 大家排產檢順利嗎??
我排到第1次產檢係2月28號(10W4D)呀~ 希望到時可以排到早期oscar俾我啦~~
等我都整返個QE普通隊嘅list先~ 呵呵~~~ 咁樣我哋咪清楚大家啲時間係咪差唔多囉~~ YEAH!

update on 25FEB12: 雖然我無奈地退出喇~ 但我會繼續返吓嚟同大家傾偈架~ 大家要加油呀!!!! ^^ 祝福大家!

Name (胎) EDD 1st見姑娘 Oscar 結構 2nd見 糖水
yraknagn (1) 1SEP 8FEB 20FEB 無期 15MAR 9JUN
lymandy (1) 1SEP 10FEB 22FEB 無期 22MAR 5JUN
hksugar (2) 7SEP 9FEB 27FEB 9MAY 3MAY 13JUN
Puipui818 (2) 7SEP 15FEB 28FEB 無期 22MAR 14JUN
dongyue (2) 8SEP 4FEB 24FEB 23APR 30APR 11JUN
honthont (1) 11SEP 17FEB 29FEB 5MAY 10MAY 14MAR&23MAY
mango_vivi (1) 16SEP 23FEB 29FEB 無期 2APR N/A

suiwo910 (1) 17SEP 22FEB 12MAR 19MAY 28MAY 30JUN
bigb_kiki (1) 17SEP 27FEB
綿綿珠 (2) 17SEP 8MAR
crashkiki (2) 18SEP 17FEB 27FEB

kat120908 (2) 22SEP 23FEB 14MAR 23MAY 24MAY N/A
KAMING0501(?) ??SEP 1MAR
ununchu (?) ??SEP 9MAR

foopopo (1) 1OCT 7MAR
tc78 (2) 1OCT 9MAR
Jalmama (1) 2OCT 12MAR
                             *~ Little CarCar 小車車 ~*

大宅

有冇jm book咗QE 非L Block(普通隊)呀?? Hello~~~

我都係普通隊,我9/2 第一次見姑娘

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:hksugar的帖子

Sugar你好,原來你係有經驗人仕喇喎!
多多指教! ^^
咁到時你幾多w幾多d呀??

大宅

回覆 carmen1107 的帖子

8 weeks 3 days

大宅

畀面勳章

引用:回覆 carmen1107 的帖子 8 weeks 3 days

原帖由 hksugar 於 12-01-28 發表

8 weeks 3 days
8W幾就可以見第一次??
好早呀!!!!

大宅

回覆 回覆:carmen1107的帖子

未,我9/2 先番QE

大宅

畀面勳章

引用:未,我9/2 先番QE

原帖由 hksugar 於 12-01-28 發表
未,我9/2 先番QE
到時即係10weeks?
(哈哈哈哈哈,其實上面我係問你第一次見係幾weeks幾days)

大宅

有冇jm book咗QE 非L Block(普通隊)呀?? Hello~~~

我睇錯左la

大宅

畀面勳章

hksugar 發表於 12-1-28 18:45
我睇錯左la
嘻嘻~ 咁你睇完記得返嚟話我聽排唔排到早期oscar呀~~ ^^
唔該晒~~~

大宅

希望排到啦

男爵府

yeah... 我黎報到啦...

我預產期係 1/9 呀~~
咁我應該同 hksugar 差唔多喎.....

10/2 會第一次去 QE 報到,,,我都希望排到 OSCAR ar~~~

大宅

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我預產期9月17號, 第1次產檢係2月22號(10W3D)呀~~

別墅

我黎報到啦!大家好!
我預產期係 8/9 呀!!

4/2 會去 QE見姑娘,我應該排到 OSCAR,我高齡產婦~~~

大宅

畀面勳章

lymandy 發表於 12-2-1 16:48
yeah... 我黎報到啦...

我預產期係 1/9 呀~~

哈哈~~ 原來佢係9月7呀~~

大宅

畀面勳章

各位好呀~~
我整咗個list加咗大家落去呀~~
咁樣大家就容易知道大家產檢嘅情況啦~~

別墅

THANKS, CARMEN.

我明天會去產檢,我見完姑娘會話俾大家知個情況,但要6/2先有時間寫,因星期六,日要湊女,好忙!

大宅

畀面勳章

dongyue 發表於 12-2-3 12:59

我明天會去產檢,我見完姑娘會話俾大家知個情況,但要6/2先有時間寫,因星期六,日 ...

哈哈~~ welcome~~
冇問題啦~~ 會返嚟報告就得架喇~

男爵府

dongyue 發表於 12-2-3 12:59

我明天會去產檢,我見完姑娘會話俾大家知個情況,但要6/2先有時間寫,因星期六,日 ...

期待報告,,,,你預產期幾時呀?

好想知係咪個個媽媽都係 10w+ 先第一次見姑娘, 然後順手約埋 Oscar ar~~~ (因為綜合左好多意見都好似係)

carmen1107  佢9月8呀~~
我估都係啦~~~ ^^  發表於 12-2-3 15:38

男爵府

Carmen, 我係第一胎呀.... 所以乜都唔識...

大家請多多指教~~~

想問結構係咪一定有得做架? 其實結構係 check D 咩? 同埋要幾多 week 做架?

大宅

畀面勳章

lymandy 發表於 12-2-3 15:18

Carmen, 我係第一胎呀.... 所以乜都唔識...

我都係新手媽媽啦~~ 都係好多嘢唔識呀~~ 哈哈~~
大家咁話~~

咁我加返落個list你係第1胎先~~ ^^

係呢,你幾時會去照吓亞b呀?
我book咗9W嗰時去照呀~ ^^ 順便照埋閃閃,可以慳返啲錢~ 呵呵~

首頁
12345...70

尾頁

跳至