跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有2個月, 而家煩緊用邊間.
佢地係咪會包埋紙箱,而家想執野,但係就無箱. 都唔知點執.
你地大概多少CBM, 用左幾多錢?
我真係唔知,自己有幾多野, 我又想如果我D野寄散貨價錢都同20尺櫃差唔多.
咁就會寄櫃呀, 到時就咩都搬埋過去,仲要買多D用品TIM.
但而家都唔知做咩先..... 買野又唔敢買.想執野又唔知執去邊.

希望大家可以比D 意見.

大宅

回覆:tammy44 的帖子

Relocation公司啲人會幫你執及包好所有野,你只需睇住佢地就得架,不用動手。我用baltrans,你可找他們報價。他們的服務都幾好。

大宅

引用:Relocation公司啲人會幫你執及包好所有野,

原帖由 cjess111 於 12-01-29 發表
Relocation公司啲人會幫你執及包好所有野,你只需睇住佢地就得架,不用動手。我用baltrans,你可找他們報價 ...
你用了多少$,運幾多野?
要用幾耐時間搞掂?

大宅

引用:Quote:原帖由+cjess111+於+12-01-29+發表Re

原帖由 tammy44 於 12-01-29 發表
你用了多少$,運幾多野?
要用幾耐時間搞掂?
我運了很多傢俱及用品和衣服,還有鋼琴。用了四萬多。由在香港家包裝計,大約三十五日送到澳洲的家.

大宅

引用:Quote:原帖由+tammy44+於+12-01-29+發表你

原帖由 cjess111 於 12-01-29 發表
我運了很多傢俱及用品和衣服,還有鋼琴。用了四萬多。由在香港家包裝計,大約三十五日送到澳洲的家.

...
是散貨還是20 尺櫃?謝謝你的回覆

大宅

20呎櫃

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

回覆:邊間reloaction 好?

如果移民,用櫃一定好過散寄多數用20尺,買野塞滿佢我當年用左5萬,但就老公公司俾錢。

My Two Princess

大宅

引用:如果移民,用櫃一定好過散寄多數用20尺,買

原帖由 pigpig 於 12-01-30 發表
如果移民,用櫃一定好過散寄多數用20尺,買野塞滿佢我當年用左5萬,但就老公公司俾錢。

...
點知道自己20尺幾時塞滿呀?你個時運左d咩?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-01-30+發表如果

原帖由 tammy44 於 12-01-30 發表
我用 Santa Fe,佢地黎報價時,一睇你有幾多野,就知滿唔滿20尺櫃。你唔使自己執野,佢地會搵人黎入箱,好專業,因為佢地會每箱編好no , 有張名單寫清楚每箱係咩?方便報關時用你自己執起D跟身行李及貴重物物就0k啦

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-01-30+發表如果

我運左大量廁紙、牙膏、日用品、床2張、書幾十箱、廚房用品十幾箱、衣物十幾箱、書櫃3個、床頭櫃2個、餐桌+4張椅、電視櫃、電視(可能要俾稅)、座地櫃、十幾箱玩具⋯好多好多箱雜物!我記得,唔計大件家俱,一共有130箱

大宅

引用:Quote:原帖由+tammy44+於+12-01-30+發表點

原帖由 pigpig 於 12-01-30 發表
我運左大量廁紙、牙膏、日用品、床2張、書幾十箱、廚房用品十幾箱、衣物十幾箱、書櫃3個、床頭櫃2個、餐桌+ ...
海味帶得嗎?
係咪咩都吾使執,佢地pack all?
做左幾耐時間?

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-01-30+發表我運

海味帶得嗎?
做左幾耐時間?
我冇帶任何食物。唔使執野!佢地好專業,一日就入唒箱。

大宅

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-01-30+發表我運

海味帶得嗎?
做左幾耐時間?
我都無食物,費事煩。

民房

妳可以問下VHK電話係27893293。而家價錢就唔知啦,但我之前用過就唔貴。佢地做嘢都幾交帶,D嘢pack得幾好,唔怕整花或整爛,而且pack完D嘢同入櫃都會影相比返我做record。

首頁

尾頁

跳至