跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Hi all 0809 Mami,

好耐冇上BK, 想問下你地BB而家讀邊間幼稚園?有冇人做超大仔?有冇打算K2考第二間Kinder?
自從亞仔返學,開始得閒D,所以可以上嚟吹下水!

大宅

咁耐唔上黎吹水,係咪好忙呢?
無打算讀第二間,會比佢一路讀落去。
我係全職阿媽,囝囝返半日,時間都幾趕。
你全職的嗎?

複式洋房

咩叫超大仔?

大宅

回覆:請問有冇0809 Mami? 好耐冇上BK了!

我囡唔做超大囡了,今年k1,冇諗住

大宅

轉學校。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我已轉了2次n1一次K1下學期剛剛轉了另外一間:;pppp:

大宅

回覆 chchinglam 的帖子

請問咩事轉咁多間呀?好差咩?

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好差

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Hello, 我都係0809媽咪, 我囝都冇做超大囝, 依家k1, 初時都有打算k2俾佢轉第二間, 但依家已經打消念頭, 因為見阿囝讀得幾開心就算啦!

複式洋房

我仔讀英普班,原本個NET teacher 話屋企有事,上學期完左就辭職唔做,要轉老師已經唔係咁好,但下學期都未有正式NET班主任,得個代課老師,最初只搵本地老師代替,經我地班家長嘈完,先有個NET頂住先,學費就收足,所以好想K2轉校。最煩係亞仔返學返得好開心,PN返如而家,有一班朋友仔,佢唔想轉校。不過我都會搵定第二間,如果學校無改善,就可能會轉校。

複式洋房

回覆:happymama11 的帖子

我都覺得亞仔開心最重要,但如果每月比成4千蚊,學校又比唔到我地家長要既嘢,就好想轉校囉!

別墅

我都係全職媽。個女由N1就直升了。

大宅

wyeth冷知識勳章

我個囝囝都無做超大仔,現K1。
囝囝讀緊個間學校都OK,不過每天都有功課做(尤其是要親子一起做),有點壓力!
Janet

洋房

回覆:chchinglam 的帖子

我仔讀東華旗下幼稚園Kl,我覺得幾好,打算系度讀到K3!番下午班,搞到我超悶!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

本來諗住K2轉,但見阿仔返得好開心,所以唔轉lu~
不過阿仔認字好差呢

複式洋房

回覆 sumi5354 的帖子

Yes.... 原來大家都有諗下做超大女!!! Me too. But now she is in K1 ...... still strugling....

複式洋房

我選擇咗做超大女,考到一條龍呀!

子爵府

您地好呀, 我仔仔都仔讀K1, 不過諗住要求Repeat, 但老師話K2先re 好啲喎, 我地大人就怕佢唔開心, 因為K2都大啦, 但老師角度就覺得k2多野學啲...而家仲1516緊

你地又有咩意見呢?

大宅

K2轉其他間學校,讀全日,自己都好舍不得俾仔仔轉,見佢係間學校讀得咁開心,學校的老師又好,环境都ok.
就因為間學校無全日,自己想俾仔仔讀全日,自己出返來做野

大宅

引用:您地好呀,+我仔仔都仔讀K1,+不過諗住要求Re

原帖由 SeptKid 於 12-04-10 發表
您地好呀, 我仔仔都仔讀K1, 不過諗住要求Repeat, 但老師話K2先re 好啲喎, 我地大人就怕佢唔開心, 因為K2都 ...
點解想repeat K1? 幫你分析下。

首頁

尾頁

跳至