跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地會唔會買學行車比bb?

bb依家6個幾月大. 朋友叫我買學行車比bb. 但又有人提議唔好比學行車bb,因為會影響佢ga大腿 (好似話會彎),另有人話應該比bb學爬多d, 因為爬可以訓練bb手腳協調. etc....
咁你地買左學行車未

別墅

Re: 你地會唔會買學行車比bb?

我會買要用手推/付住行那隻

水晶宮

你地會唔會買學行車比bb?

我有俾佢, 通常坐 15~20min

公爵府

好媽媽勳章

我唔會.........
coz. 對腳仔唔好

子爵府

我有比佢坐,但唔會坐好耐,最多15-20分鐘,
比佢坐左,我覺得佢好似條腰有力左...
其實bb都唔會坐得耐,因佢想你抱佢多過坐車車
成日坐一陣就叫要出來,但有時佢又好開心
因可以自己行來行去,但我b坐左2week
都只係識向左右,及後young咋,簡唔中先向前行1,2步
但你夾佢加拿大佢又識自己開步行

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我唔會買...

別墅

架學行車係家姐仔留低…雖然我唔想俾細佬仔坐咁多 or 最好唔好坐(對腳仔唔好),但可惜唔到我 control, 我99鐘意俾佢坐,我都無乎… :tongue: :tongue:
Welcome to "卡樂B"天地

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都諗住買呢種
cacarol 寫道:
我會買要用手推/扶住行那隻

大宅

hellora
me too...........
your BB so cute.............
hellora 寫道:
我唔會買...

複式洋房

我都無買~!姑娘話唔好!話佢自己會慢慢扶住野行!我就諗住買學行帶!
辛苦你嗎?                                                        以下是一對戀人分手時的對話∼                              男:我很忙,很辛苦,你別整天發這種脾氣行不行? 女:那分手吧! 男:你分個夠吧! 女:我也有事忙,不衹你一人有同事有會開有飯吃的! 男:那就好嘛! 女:為什麼你永遠都不懂欣賞我替你做的事?

民房

啱啱有人送咗部腳底有塊墊的車仔俾阿b,大家知唔知呢屬車的用途?好定唔好?
:wave:

別墅

What age I should buy the 手推/扶住行車 for BB ?

別墅

如果想停,用

別墅

前文
mylittleangel 寫道:
啱啱有人送咗部腳底有塊墊的車仔俾阿b,大家知唔知呢屬車的用途?好定唔好?

複式洋房

小心俾 bb 車親隻腳呀 (^^)
關於學行車, 健康院小冊子亦有引述美國專家話, 學行車可能會增加嬰兒碰撞到家具的風險, 而且並不一定能幫助到bb學行. 不過話說回來, 我地個代個個都係咪坐學行車啦!但係依家真係少左好多人用就真.

別墅

我都唔會買, 有研究話用坐o個隻學行車o既bb其實學行仲慢過唔用woh... 不過我媽咪就好鍾意, 可能bb興奮咁衝下衝下好過癮掛...

我有架fisher price, 可以做豬仔車又可以做推住行o既學步車.... 我估好d掛...

複式洋房

H+H,

如果唔係我個大姑9買左架學行車俾bb, 我都唔會買...
而家就係我個99(我同D Friend叫佢做阿嬋)成日放bb落架學行車度俾佢自己行, 阿嬋話佢自己成日都好忙, 放佢落學行車方便睇佢喎, 都明明有菲賓俾佢洗架啦, 都唔知佢忙咩, 自己要返工就係咁架喇, 又要假手於人, 自己又管唔到咁多... 慘... :-( 不過bb坐學行車果陣真係好開心, 周圍行叫嘈晒~ 我叫菲賓都唔好玩咁多學行車, 但唔知佢有無做到...

H+H 寫道:
架學行車係家姐仔留低…雖然我唔想俾細佬仔坐咁多 or 最好唔好坐(對腳仔唔好),但可惜唔到我 control, 我99鐘意俾佢坐,我都無乎…

首頁

尾頁

跳至