嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女14個月, 唔知點解佢坐親BB車都好似無腰骨咁, 唔肯坐直個身, 成日都跣低個人, 隻腳就突哂出去, 有無人明我講咩同埋有無人有呢個問題? 有無解決方法呀, 我試過好多方法都唔得, 我O係街見其他BB都坐得好好, 都唔知點解佢咁既, 好沮喪呀~

男爵府

引用:我女14個月,+唔知點解佢坐親BB車都好似無腰

原帖由 天使仔 於 12-02-01 發表
我女14個月, 唔知點解佢坐親BB車都好似無腰骨咁, 唔肯坐直個身, 成日都跣低個人, 隻腳就突哂出去, 有無人明 ...

男爵府

回覆:已經無哂辦法啦, 有無人可以幫下我呀 - 坐BB車問題

佢係唔係貪玩。想申對腳出去想掂下d野?

大宅

唔似係呀, 佢只係想瞓直個人咁, 一抱佢坐返好佢又跣落嚟, 仲會望住你睇下你咩反應, 激死我

大宅

回覆:天使仔 的帖子

你架bb車咩牌子?我阿女都有呢個情況,我見有d阿b坐得好前好直,雙手仲可搭住前面既扶手,但係有d媽媽係無幫bb扣肩帶,只係扣腰既安全帶,所以bb可以O 前個身,我唔知係咪有關,不過我唔敢唔扣肩帶,因我阿女好曳,btw我架車係aprica

大宅

回覆 annafifi 的帖子

我之前係用Graco既, 見佢咁以為係架bb車坐得佢唔舒服, 咁我就買左架士的車, 大架d個腳踏可以整高等佢隻腳唔駛吊吊fing, 好舒服架, 我咩帶都扣實哂架啦, 但都係無用
咁你個女依家有無改善呀?

大宅

夏天玩到顛 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

背部加個枕頭SIP住…可能係個靠背深得滯佢挨唔到…

天使仔  等我試試, THX~  發表於 12-2-2 17:19

大宅

回覆:garfield_small 的帖子

你個女識行未丫?

大宅

夏天玩到顛 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 eva816 的帖子

開始放手行喇…成隻企鵝咁…^^

大宅

回覆:已經無哂辦法啦, 有無人可以幫下我呀 - 坐BB車問題

將大髀夾住果條帶唔好較咁長,會唔會好啲呢?當然其他果4條安全帶都唔好過長啦..

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

可能係架車嘅設計唔係咁好, 搵嘢"zip"啦
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

多謝你地既意見呀, 我最近將架車個腳踏整向上, 再放個坐墊比佢坐, 咁就好左d啦, 個衰妹跣唔到竟然喊呀, 你話激唔激死呀~

首頁

尾頁

跳至