懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我意思係亞b仲未出世,但又唔想入院催生,醫院會否call你入院呢?因為我真係好驚催生呀,諗緊扮唔記得入院拖多一兩曰。而加40+4days 了。仲有4days 要我入院催生,十萬個不願意。

複式洋房

回覆:rockymaymay 的帖子

甘唔系甘好掛~為bb好應該聽醫院比你既指示丫~可以快小小見到牙b..應該開心先系!

大宅

回覆:有冇比咗催生期,但又沒有入院的JM呢?

再拖bb會有危險,過左41w胎盤鈣化好大件事!其實催生冇咩好怕,一入院駁機check bb心跳,之後check子宮頸有冇軟化,冇就塞藥,我個時第二朝一早種豆落催生水,入產房人工穿水,差吾多8個hrs先痛,8個hrs之後就生左lu~~~

男爵府

催唔催生都痛架啦,留喺肚太耐唔得架

複式洋房

回覆:Yeungkarrie 的帖子

Yes~~~

大宅

胎盤鈣化, 營養及氧份傳唔到比 bb, bb 生命會有危險架 ! 唔好任性啦 ! 乖啦 !!

男爵府

有冇比咗催生期,但又沒有入院的JM呢?

我星期六8點就要入院催生啦,雖然都怕,但一諗到卸貨後唔駛再有咁大個肚同坐月完可以去整頭扮靚,就好happy啦,don't worry, be happy

別墅

催生其實真係冇野好怕,同自然陣痛一樣只係黎得快啲。到時都41wk,唔等得架喇!

別墅

催生其實真係冇野好怕,同自然陣痛一樣只係黎得快啲。到時都41wk,唔等得架喇!

子爵府

畀面勳章

我第一胎41w1d先催生我都怕胎盤老化,好想快啲入院催生呀。緊係唔得喇,對你同bb都唔係好事!放心喇,催生好快架咋!你唔想快啲見到bb咩?

子爵府

畀面勳章

我第一胎41w1d先催生我都怕胎盤老化,好想快啲入院催生呀。緊係唔得喇,對你同bb都唔係好事!放心喇,催生好快架咋!你唔想快啲見到bb咩?

大宅

催生唔係想像中咁痛㗎,bb過期太耐對佢同你都唔好,我第一胎都係催生架,你要做個堅強既媽媽加油

首頁

尾頁

跳至