夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同我老公半年前開始冷戰,原因係我覺得佢脾氣好差,好唔尊重人,成日鬧人發脾氣,個工人都俾佢同99鬧到唔做,最令我嬲既係話我好依賴個工人,我要返工既,而且經常要ot,返到屋企已經10點,唔係工人幫手可以點?工人走左之後我放工返黎做好屋企野已經1點幾,第2朝7點又要起身,我累成咁佢都冇幫過我,放假一起身就唔見人,夜一夜先返,仲話我唔俾佢攪,發晒爛渣,

大宅

回覆:好煩!唔知點做好!

對住個咁既人真係好辛苦,好失望!係呢段期間佢每曰都黑囗黑面,發脾氣,仲嚇親個女,我真係嬲到連見都唔想見到佢!係聖誕之前佢仲同我講話頂唔順我,成半年冇攪過,仲話佢把持得住先冇去叫雞,仲話要離婚!唔要個女!果刻我嬲到極點!我對佢真的死心了!

大宅

回覆:好煩!唔知點做好!

最好笑佢過幾日同我講對唔住,佢講大左,我同佢講我決定離婚,佢就話要同我爭個女!痴線咖!點解做人可以咁反覆?講真,我真係當唔到冇事發生過!過幾曰又嘈過,真係好煩!每次都唔俾我訓覺,係都要我同佢講清楚,講完佢又唔接受,我俾佢折磨到生不如死咁,我什至有諗住帶個女返我媽咪度!有人話為左個女我應該忍下去,真的應該嗎?以後幾十年點捱下去?

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

有人話為左個女我應該忍下去

我好唔認同呢個講法!佢脾氣唔好,仲要嚇到個女,佢仲愛你同女女嗎?

重點係你重愛唔愛佢!你願意等他改變嗎?!

女女生活喺啲家庭唔和諧既屋企,對佢都無好處!

如果你想挽救大家關係,而你地見親,傾親都會嘈,咁你可以寫低你所諗既嘢,你想同佢講既嘢,等佢自己睇.

如果次次傾親都嘈,好無意思!

大宅

好計劃一下離婚大計....
去單親版睇下,可能有幫助.
諗下點離婚,不過不要太急,唔係會壞事...

同樣講下講下就一發不可收拾
所以唔好整日提了......

有時講野會口快左,講錯野,可以的話未包容下大家low

複式洋房

半年喔,工作再忙應該一個月都抽到一兩日過下family day啦,男人無話半年啦,兩個月都有問題啦!

男爵府

畀面勳章

只見到一個好自我的男人law, 對住一個甘自私的人, 幾多愛會被消磨!

禁止訪問

引用:只見到一個好自我的男人law,+對住一個甘自

大宅

各位都講得好岩。。。

不過我覺得一個正常男人半年都無咩。。。真係會好大脾氣。

首先摟住已經唔想同你老公咩咩,其實已經唔愛拒,所以拒愛唔愛你都一樣。
以摟住講嘅故事同老公嘅態度,憑我嘅經驗,就算離婚,你老公最後都唔會同你爭個女,因為拒而加已經無咩點理拒,我念拒係想“大”你。

如果你經濟ok,何必搞到自己甘辛苦?拒又無幫到你d咩,反而仲煩住曬,搞到甘唔開心為咩?為左個女有返個爸爸?

珍珠宮

點解你唔可以再請另一個工人幫下你?或者到時你冇咁辛苦,兩公婆就少d發脾氣呢

別墅

冷靜一點。不要認為你老公成日錯,男人同女人的思想是不同。

調返轉頭,你老公的言行舉止能夠激怒你,便代表你還是關心他的。不要常常將離婚掛在嘴邊,特別是你們有個女兒。嘗試從其他的角度去看你們的關係。我本人覺得你老公並不是想離婚,而是想你明白他多一點。

公爵府

熱血金章 畀面勳章

不如試吓平心靜氣一次過傾哂D問題喇!我睇佢都係有心人嚟嘅.

首頁

尾頁

跳至