在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

媽媽要返工,想請外傭(菲或印)揍BB, 但家只有約400呎,心裡常不想有個外人女人在家,晚上仲要在隔離房瞓,亦聽很多外傭與男主人出執的個案,很不想請外傭,但港傭又太貴,沒有親戚能幫忙,大家認為可以點算??

333s  給EE湊BB.  男主人不用返工?  發表於 12-2-6 13:45

禁止訪問

畀面勳章

回覆:怕外傭搶老公

珍珠宮

BK Milk勳章

對自己老公咁冇信心?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

樓主怕外傭勾引c6定怕c6帖花惹草?

男爵府

好媽媽勳章

怕外傭搶走咗個老公. 難道唔怕佢同其他女人?? 北方佳麗都好進取下架喎~

別墅

回覆 20022009 的帖子

其實不是對老公沒信心,而是人性是軟弱的,尤其是感情這回事,如有另一個女人同屋,日見夜見,始終都有危機。所以不知如何是好...

子爵府

搵個四五十歲既,甘都搞就真係無野講:;pppp:

Oceanus  agree!  發表於 12-2-6 15:48

男爵府

搵啲老啲啦,我工人成40歲,又矮又黑。其實樓主唔駛咁驚,啲工人通常都好笨下,唔係咁得人喜愛。

子爵府

點解咁驚呀? 對自己同老公咁無信心? 講真句如果個老公係咁既人, 出面都大把女人啦! 驚得幾多呀?
[fly]YAN Yan yan[fly]

男爵府

引用:點解咁驚呀? 對自己同老公咁無信心? 講真

原帖由 Yanlleung 於 12-02-06 發表
點解咁驚呀? 對自己同老公咁無信心? 講真句如果個老公係咁既人, 出面都大把女人啦! 驚得幾多呀? :quest ...
同意!
一般人對住公司同事的時間長過對屋企人,照你甘講,埋仲令人擔心?
如果請姐姐都唔放心,甘真系有排唔得閑
對老公要有信心!

子爵府

引用:Quote:原帖由+Yanlleung+於+12-02-06+發表

原帖由 minirat 於 12-02-06 發表
同意!
一般人對住公司同事的時間長過對屋企人,照你甘講,埋仲令人擔心?
如果請姐姐都唔放心,甘真系有排唔 ...
辦公室外遇高危d呀!真係見吾少!已婚男既明滾,已婚女既就歐佬

大宅

真愛何在?

複式洋房

回覆:Antheatai 的帖子

我都怕呀!尤其我老公係鬼佬添呀!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

咁驚不如自己辭職去湊喇!

大宅

有邊個鐘意屋企有個外人係樹出出入入㗎,就算唔係樓主呢個問題,本身得兩公婆住既唔多唔少有d個人習慣唔方便公開既...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

樓主平時夜晚多唔多時間係屋企? 如果多就根本唔使驚, 如果少, 即係你根本好少親子時間, 到時, 你就會為左bb而轉工, 咁就無問題啦, 係咪好阿Q呢

珍珠宮

回覆 Antheatai 的帖子

對自己冇信心 !

子爵府

我明白樓主擔心啲咩...我都係死都唔請外傭的人.

多一個女人晚晚係屋企.... 有時候, 唔係對老公無信心, 而係到時個小朋友又癡工人, 佢地似一家三口多過樓主同老公BB似一家三口.

我好記得, 我係MTR度, 見過一幕, 工人+男主人帶小朋友返學. 男主人抱住小朋友, 個工人就幫小朋友抹咀仔....果一刻, 我都好鄧個女主人慘, 人地睇落幾似一個Family.....

仲有, 屋企多個女人不得止, 仲會連女人野都多埋. 工人既Bra, un un, 仲有M巾. 分分鐘C6連工人幾時M到都一清二楚,...

我真係唔想呢啲野發生係我身上....

好彩我有姑奶湊B,,,, 我有諗過, 如果無人幫到手, 厚住面皮問隔離屋湊唔湊, 又或者去""鐘點工人"" 睇下搵唔搵到人幫手,... 最worst case, 就係送小朋友去托兒, 放左工自己湊番...

伯爵府

唉!其實好多男人更加唔鐘意有個外人(特別係女人)
喺屋企架,不果真係唔請工人唔得至無奈接受啫.
如果樓主有其他辨法攪得掂又唔洗煩到你老公嘅,我
唔覺得你老公會堅持要請外傭囉.

男爵府

princeB 發表於 12-2-7 11:37
有邊個鐘意屋企有個外人係樹出出入入㗎,就算唔係樓主呢個問題,本身得兩公婆住既唔多唔少有d個人習慣唔方 ...
Agree x 1000 times!

首頁

尾頁

跳至