跳至

首頁

尾頁

大宅

我知道小電器一定岩用,大件電器馬力大,都岩用嗎?有無jm 可以俾d意見,thanks thanks!

大宅

我個兩部無問題

男爵府

normally should be ok, only need to chnage the plug ^^

大宅

回覆:買洗衣機,雪櫃到aust岩用嗎?

Thanks a lot!!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

建議係澳洲買,因為價錢差唔遠,插頭適合,有保養!如果買能源標簽高既洗衣機,可以慳好多水費

My Two Princess

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果你香港果部唔係舊都可以運過來!我響度買過部top load既洗衣機大概$450,可洗5.5kg

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:建議係澳洲買,因為價錢差唔遠,插頭適合,

原帖由 pigpig 於 12-02-08 發表
建議係澳洲買,因為價錢差唔遠,插頭適合,有保養!如果買能源標簽高既洗衣機,可以慳好多水費

...
講得啱而且有保養,呢邊人工貴,電器坏咗要整都唔平。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-02-08+發表建議

原帖由 cjess111 於 12-02-09 發表
講得啱而且有保養,呢邊人工貴,電器坏咗要整都唔平。
如果話係HK已經有部用緊,好新淨就話,但如果買部新既運來,真係唔值。如果帶部好舊就更加唔好!呢度掉大件垃圾好煩一係等2年一次,一係自己搵人掉!超煩囉!

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+cjess111+於+12-02-09+發表講

原帖由 pigpig 於 12-02-09 發表
如果話係HK已經有部用緊,好新淨就話,但如果買部新既運來,真係唔值。如果帶部好舊就更加唔好!呢度掉大件 ...
係呀!去垃圾收集站要俾錢!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

大宅

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-02-09+發表如果

原帖由 goosema 於 12-02-09 發表
係呀!去垃圾收集站要俾錢!
Yes I know.

My old one just out of order, so how much around to get new one ? Front load one? Thanks

大宅

建議係澳洲買,因為價錢差唔遠,插頭適合,有保養!

Yes, good!!! I buy new one around $400. is good!!!

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+goosema+於+12-02-09+發表係

原帖由 tammy44 於 12-02-10 發表
Yes I know.

My old one just out of order, so how much around to get new one ? Front load one? Thank ...
You can go to "good guys"web sit to find, they will show the price and if you like, go to the shop and bargain! My one was $500 then bargain to $450, and it's top load

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

複式洋房

澳洲D洗衣機,雪櫃容量比較大

大宅

畀面勳章

我而家呢部Samsung 7kg front load當時買$599但因為慳水政府俾返$200 cash back 抵過香港買多多聲,仲有一點,好既機内膽好重,你運過來都幾係野,你呢邊買,$50包拆箱運入屋放係你鍾意既位,咩都抵返

男爵府

好媽媽勳章

Babypigpy 發表於 12-2-13 09:52
我而家呢部Samsung 7kg front load當時買$599但因為慳水政府俾返$200 cash back 抵過香港買多多聲,仲有一 ...
thx for your sharing 咁我都係唔寄洗衣機喇, 因為我部都舊舊地, 不如過到去再買,
但我雪櫃就好新, 大家又點睇呢?

琥珀宮

引用:Quote:Babypigpy+發表於+12-2-13+09:52+我

原帖由 shokobb 於 12-02-13 發表
thx for your sharing 咁我都係唔寄洗衣機喇, 因為我部都舊舊地, 不如過到去再買,
但我雪櫃就好新, 大家又 ...
雪櫃要注意雪種問題,記得好似如果雪種不屬環保,就不可入境!同埋如果型號新,是要打稅的。另外,吸麈機都唔建議帶,除非全新,否則過關時check到架機dirty,又會扣起

大宅

畀面勳章

係啊!其實老實澳洲既電器都係比香港入口高標準,如果係香港運來稅又貴,好唔值,而且澳洲買最少2年保養,有壞有咩都有即時保證,我大前年買左個chill water fillter, 個制冷壞左而且保養過左,我揾人整但人地冇零件叫我打俾sunbeam, 我仲諗整返應該好貴,點知佢唔收錢上門收左運去廠,最後都係整唔到佢地竟然送返個全新俾我,由呢次我就好信澳洲電器,而我帶來既香港小家電一年壞了仲冇得整,anyway, 你可以當參考

大宅

引用:係啊!其實老實澳洲既電器都係比香港入口高

原帖由 Babypigpy 於 12-02-13 發表
係啊!其實老實澳洲既電器都係比香港入口高標準,如果係香港運來稅又貴,好唔值,而且澳洲買最少2年保養, ...
我打算買d小電器,如熱水壷,反煲,printer , 其實有咩係香港買好過係澳洲呢?

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+Babypigpy+於+12-02-13+發表

原帖由 tammy44 於 12-02-13 發表
我打算買d小電器,如熱水壷,反煲,printer , 其實有咩係香港買好過係澳洲呢?

...
飯煲同水煲都可以既,因為外國好少我地既西施煲同水煲,一般都係用kettle, 用熱水先煲,可以買定電池爐打邊邊方面,但printer澳洲勁平,3合1$50都唔使,如果laser都只$70左右上下,所以唔好香港帶,可以帶電子"登忠",真空煲或壓力煲方面煲湯又慳電,如果鍾意飲豆漿可以買個豆漿機但炸汁機澳洲平,一般咁樣差不多,小家庭夠用啦~

男爵府

好媽媽勳章

thx 好有用既資料, 另外電視又值唔值得帶?

首頁

尾頁

跳至