論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

姐姐passport三月到期,剛換了新passport,但新護照沒有visa。
舊護照visa是今年二月到期,合約到明年七月。
請問:是否要到入境處做新passport visa?

大宅

回覆:熹 的帖子

你個agnet無話你知架咩?好似要出境架喎

子爵府

回覆:請教:姐姐新passport visa 問題?

應該要出境後入境,澳門,大陸都可以。澳門比較簡單買船票便可以即日來回。去大陸要Visa。
兩本passport, contract一齊去澳門。回來入境時入境署會在新passport印上新visa到期日,你個case即係7月。希望幫到你。
大陸未試過。

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

你個case只係舊護照到期, 因入境署approve舊護照visa期限係唔會簽超過passport到期日, 所以唔係2年visa, 換了新passport後只要去入境署做番合約餘下期間既visa就得, 即新visa到明年七月. 好似即日攪掂(唔太記得了), 唔使出境

別墅

我姐姐情況同一樣,佢去入境處簽新visa,一去大半天,我想問我是否要包埋佢去入境處的車費的?

大宅

回覆:BabyEcho 的帖子

多謝提醒,今日問咗agent了,原來可以寫封信去灣仔入境處搞,聽日叫姐姐一早去。

大宅

回覆:5R2H 的帖子

係呀,聽日叫姐姐去搞,thank you!

大宅

引用:我姐姐情況同一樣,佢去入境處簽新visa,一

原帖由 karen2323 於 12-02-08 發表
我姐姐情況同一樣,佢去入境處簽新visa,一去大半天,我想問我是否要包埋佢去入境處的車費的? ...
Agent話要一早去,可能要去一日。我會俾車費和辦證費。

大宅

回覆:熹 的帖子

網上幫佢book時間,唔使一定灣仔,油麻地沙田都得架,上次我工人去油麻地唔使兩個鐘就返,灣仔walk in 好早派晒籌架

複式洋房

唉!上網登記預約啦, 又唔使等籌, 又方便又快捷, 我地係納稅人要利用下政府服務, 遲D 可能想請女傭都要同強國人爭.

大宅

回覆:請教:姐姐新passport visa 問題?

謝謝各位,已經叫姐姐聽日一早去搞了,希望可以4點前返到接亞b放學啦!

首頁

尾頁

跳至