懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想去廣華生??

剛剛check到bingo, 想去廣華生, 但唔知點做, 我係第1次有bb, 請大家幫忙

複式洋房

Re: 想去廣華生??

anybody help

大宅

我都是第一胎,我也打算到廣華生,因為聽朋友講這兒d姑娘都很好.
我11月初也剛登記了.你先copy老公的ID CARD.然後到廣華醫院徐展堂門診大樓(要在女人尾家樂商場則,緊記不要從廣華正門那邊入,因去不到)四樓婦產科門診部(門口右邊有LIFT上),向姑娘登記.要填表,然後佢會幫你正式BOOK第一次產檢.多數在大半個月後的星期二或四早上.主要是驗血,到時佢會有張指引給你的.
那登記費用全免.姑娘態度又友善. 找天就去登記啦!!

大宅

補充(廣華醫院徐展堂門診大樓(要在女人街尾家樂商場則,緊記不要從廣華正門那邊入,因去不到)四樓婦產科門診部(門口右邊有LIFT上)
登記那天只需要半個鐘已完成,很快!!!但正式第一次產檢就要一個上午了.我會在11月29日去做第一次產檢呢!!真開心啊!!

複式洋房

vickylyy

thank you
但我想再問, 係唔係幾時去登記都得, 定係有指定時間ga???

大宅

登記就應該是星期一至五的辦公時間,我上次在星期三的3時半.可打電話詢問:35172501

大宅

仲有提一提你o地,如果第一次產檢,同姑娘要求入助產護士組,有佢o地跟會好好多
但名額有限的

大宅

記得帶埋驗孕證明. 星期六只開半日.

複式洋房

yy02 寫道:
仲有提一提你o地,如果第一次產檢,同姑娘要求入助產護士組,有佢o地跟會好好多
但名額有限的

thank a lots

但我本身有哮喘, 可唔可以入助產護士組ga ?-( ?-(

洋房

shirleymow,

通常佢地會按你既身休狀況同病歷, 如果係屬低危既孕婦就好大機會入到助產士小組。

你有哮喘的話, 我個人估計可能未必得, 不過最好你都係去睇過佢地先知。

首頁

尾頁

跳至