論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

剛剛炒了個恐佈工人,來了三個月,什麼也幫不了,壞事全做齊。現在找工中,大家小心Charixxe Merxadx Maghanxx
1)偷嘢
2)毫無安全意色:遺失小童,單手抱初生BB爬樓梯上上格床
3)做家務超慢,洗四人碗筷要最少二小時,曬衫個半小時,掃地三小時
4)同一時間只能接收一個指令。如浸菜,洗菜,切菜要分開三次說,且要在做完一歩再說(-_-)
5)籍口多多,駁嘴駁舌。搞唔掂小童就說小童不要,如換衫換鞋。水喉塞了又說不關自己事,連清理垃圾都唔識!
6)永遠不知道東西該放何處!連廚房刀都亂放在㕔!!
7)菲版林黛玉,每天以淚冼面,大小哭,問佢做物喊,話想做好D, 神經!
還有很多恐怖事,大家小心

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

珍惜 感恩
You got this!!

別墅

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

都蠢得好緊要喎.

男爵府

畀面勳章

回覆 回覆:YanYanCup的帖子

伯爵府

very horrible wor...

子爵府

請問係賓定印?

大宅

回覆:恐佈工人小心小心

個名應該係賓賓

大宅

Horrible
極品之中的極品
up
快啲寫埋佢邊間agent, 仲有佢啲樣貎特徵,passport no( with xxxx), hk experience, DOB

大宅

upload 個樣啦.

佢唔是笨, 相反, 是精. 唔學, 唔記, 慢, 有甚麼難和辛苦呢? 蠢人唔識練精學懶架, 好勤力做, 好唔好自評.

大宅

引用:upload+個樣啦.佢唔是笨,+相反,+是精.+唔學

原帖由 AAWu 於 12-02-10 發表
upload 個樣啦.

佢唔是笨, 相反, 是精. 唔學, 唔記, 慢, 有甚麼難和辛苦呢? 蠢人唔識練精學懶架, 好勤力 ...
絶對讚成upload佢個樣比大家!

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

年齡 around 24, passport number: EB32xxx1(3), 冇海外經驗,在港3個月被炒,agent 教佢唔來收票,仲教佢去菲律賓領事館告我俾廚房內的什物房佢瞓!!!請之前劃曬圖及俾了床的尺吋給agent 及工人!
Agent 之前說年半內半價換工人,現在要我把工人人工直接打入佢公司戶口,否則不俾人我!agent 是 Hi-Cedar , 現在全力sell這位貌似清純的偷騙冇能公主,大家一定要小心!

別墅

好開心見到有心人支持我,送走了炸彈,心安了很多,希望不會有下一個受害家庭!
謝謝你們,感恩感恩

大宅

請到呢啲工人真係慘, 我12月都請左個不知所謂的工人, 過年前真係頂佢唔順炒左佢, 貼錢買難受! 好火!

大宅

唔好把工人人工直接打入佢公司戶口, 工又到時唔認有收, 開cheque俾佢簽收吧, 簽收付甚麼費用, 故意多不服從僱主的合理指令, 是可即炒, 不需付代通知金.

這公司似打"龍通" , 教唆後工人走後分賬, 再幫工人找工, 再賺兩邊錢, 點解幫工人收錢, 是否想扣起?

首頁

尾頁

跳至