心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

背景係有3個唔嫁既阿姨, 住隔離屋, 佢地係2:1, 其中2個唔鐘意個1個, 佢地互相唔like, 多年問題解決不了的, 試過關心過傾過計, 個個又話我幫呢個, 呢個又話我幫個個, 所以開始生疏唔理佢地既野, 單丁個1個前年嫁左, 幾個月前有左, 本來我都係出於關心佢, 問下佢野, 講下生仔野, 但佢咩都話唔知, 唔想答, 竟然連睇緊個醫生姓咩都唔知, 咩都話問佢老公
佢連走佬袋係咩都唔知, 呼吸法又唔知, 著鞋都要老公著
咁我就開始唔講咁多啦, 只係叫話做足checking最好啦, 咩都小心d
咁我都唔理佢啦, 上個月無啦啦問我有冇野可以比佢,
咁我想生第二個, 但又未決定會唔會係呢1,2年既事,
咁我比到既都比佢啦, 比曬d衫, 奶煲, 奶樽, 用得既都比埋,
佢開聲話連唔arm著既衫都比埋佢先,
今日阿媽開聲叫我比個燉盅佢坐月用, 我個心真係唔想囉,
跟住我媽話我, 但我媽又好攪笑ga wor, 自己就數佢個妹成日點佢做野,
自己又要叫我幫呢樣幫個樣,
我份人係咁, 大家好好既, 我可以好慷慨, 因為大家關係好, 我心會舒服d,
但我真係唔like成日冇事不登三保典既人,
佢有野都唔會直接問我, 成日叫個老公(我姨丈)打黎問,
我唔借個燉盅比佢(個燉盅係我買黎燉野比個仔用), 係咪好衰呀?
一講親d呀姨都唔係太開心, 唉....3個阿姨都有奇怪野....但我唔想同我媽關係唔好

琥珀宮

畀面勳章

咁就要你係想媽媽開心定自己開心囉 ! 如果係我, 我會比, 因為媽媽在我心中係最緊要嘅, 而且一個燉盅價錢貴極都有限, 係咪 ?

大宅

回覆:係咪真係我小氣???

買多個咪開心哂囉

beatriceovo  YEAH!!  發表於 12-2-28 15:53

男爵府

畀面勳章

比我會直接話要燉野比個仔食, 借唔到

你唔好覺得自己衰, 你已經比左好多野佢啦, 係咪??

男爵府

回覆:係咪真係我小氣???

一係買個新啲嘅靚啲嘅自己用,舊嘅送俾佢坐月用。咁樣條氣會唔會順啲?

禁止訪問

水晶宮

當送比佢羅,親戚一場

大宅

如果你阿姨好窮, 自己又有能力, 我會送左比佢. 如果大家既環境都一樣. 我只會借比佢用(到佢坐月時先攞比佢). 我覺得自己都係用辛苦錢買件野番黎, 唔係話你想要就一定要送比你, 借黎用都仲可以囉.

大宅

我同媽講左要拎既就拎啦,
唉....其實係條氣唔順, 成日要我慷慨d呀姨, 咁邊個幫到我....原本都ok,日子耐左唔想囉, 佢地又唔係冇能力
做人真係好矛盾, 成日要諗個個始終都係自己呀媽, 唔可以計,
如果你地呀媽成日都同你地講$$$, 你地會唔會好唔開心? 或者自己唔係好掂都會頂呀?

beatriceovo  $俾到實俾, 除非自己都無能力,自己做咗人呀媽真係知趁大一個人係好辛酸  發表於 12-2-28 15:55

首頁

尾頁

跳至