懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

尋日去左C+照陰超, 今日就去左屯門醫院照陰超, LMP計依家都有10w喇, 而超聲波估計就有8w, 但c+同政府照嚟照去都係得個胎囊, 裡面連小B個影都無莫講話心跳, c+醫生就話唔樂觀, 但想觀察多一個星期先決定, 而政府醫院就話應該係空心胎, 情況又係唔樂觀, 兩邊醫生都話照陰超一般6~7w一定見到小B同心跳, 就算未有心跳都一定會有小B個影, 原來呢個情況都好普遍(因為今日覆診有好多人同我一樣), 政府醫院要我即刻做決定, 或者可選擇再等, 不過佢地話多數都係失望, 佢地俾左2個方案我 : 1.塞藥等佢自己排出(但唔知塞左之後幾耐先會排), 又或者排唔清都要做手術刮清, 2.直接做手術(吸宮+刮宮), 我選擇左第2(下星期入院), 因為想快D解決, 但我唔記得問醫生係全身定半身麻醉? 同埋做完之後係咪會好痛ga? 有無jm知呀, 我想有心理準備呀?

大宅

屯門醫院我未試過,瑪嘉烈我試過做手術。入院前禁食,禁飲水,全身麻醉。
醒後喉龍有少少痛(可能插過喉),肚唔痛,流血唔會太多,似m咁,第日可以出院。不過個人會軟軟地,回家休息多d,好快會康服架~唔使担心~

侯爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

rayjj88 發表於 12-2-13 20:20
屯門醫院我未試過,瑪嘉烈我試過做手術。入院前禁食,禁飲水,全身麻醉。
醒後喉龍有少少痛(可能插過喉),肚唔 ...
唔該晒呀, 我聽日入院喇, 不過佢無叫我入院前禁飲食呀, 佢只係叫我登記入院Standby, 手術室一有位就即刻同我做.

首頁

尾頁

跳至