想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

月頭見左醫生,要去醫院簽好文件下個月開始了!照過陰波..今個月得8粒卵泡醫生話我年齡8粒少左DD我好驚失敗呀!我怕我會顛呀!

男爵府

回覆:Candy1110 的帖子

你首先開始學放鬆先!!你做C加定政府呀?你有冇食排卵呀?

耐心地等待成功

別墅

回覆:Kit_ming 的帖子

我未開始打針食藥,係養和做。屋企人叫我試一次C家,之後等政府...唔知到幾時

男爵府

回覆:Candy1110 的帖子

打咗針會多D卵,唔好驚!!C加要用㡬$?我都排緊政府!有排等

耐心地等待成功

別墅

回覆:Kit_ming 的帖子

8-10萬所以只有一次幾會!我想問下係唔係打左針卵泡會多D架?定係只係等卵泡既旦旦成熟咋?

男爵府

Candy1110 發表於 12-2-13 20:16
8-10萬所以只有一次幾會!我想問下係唔係打左針卵泡會多D架?定係只係等卵泡既旦旦成熟咋?

...
只要質素好, 1粒都夠啦
你8粒都ok啦, 集中資源谷啲靚卵出來啦

別墅

回覆:pandafamily2008 的帖子

多謝你鼓勵我!我會放鬆心情!聽醫生話!

男爵府

Candy1110 發表於 12-2-13 22:06
多謝你鼓勵我!我會放鬆心情!聽醫生話!

我預祝你成功,
其實, 醫生都係初步階段check啫, 都係睇到啲大個啲
到打針之後, 啲細仔會後來居上, 到時會比現在多的, 放心

子爵府

Hi!
我地好似喺某個topic傾過。
有印象嗎?
你都開始ivf了?

I just want to have healthy babies!

子爵府

Hi!
我地好似喺某個topic傾過。
有印象嗎?
你都開始ivf了?

I just want to have healthy babies!

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

你地做之前有咩準備呀??我4月會做呀!!

別墅

回覆:zarara188 的帖子

係呀!我只有呢條路可以行

別墅

回覆:zarara188 的帖子

係呀!我只有呢條路可以行

別墅

回覆:babytwinstar 的帖子

我打算開始針灸,食多D 花膠同鮮奶,之前問過E生,原來做運動對IVF係冇幫助,都唔知仲可以做D咩

別墅

引用:我打算開始針灸,食多D+花膠同鮮奶,之前問

原帖由 Candy1110 於 12-02-13 發表
我打算開始針灸,食多D 花膠同鮮奶,之前問過E生,原來做運動對IVF係冇幫助,都唔知仲可以做D咩

...
我都係呢個cycle開始做ivf為左bb大家一齊加油啦

大宅

Candy1110 發表於 12-2-13 19:58
月頭見左醫生,要去醫院簽好文件下個月開始了!照過陰波..今個月得8粒卵泡醫生話我年齡8粒少左DD:c ...

我是hk,我太太是內地人, 所以ivf不能排政府,
我太太30歲, 不能再等, 因香港私家ivf太貴, 所以我們決定到深圳做ivf, 大約3萬港元搞定 (全程沒有檢出問題下),
我太太取15粒受精卵, 有13粒成胚胎, 8粒1級,2粒次一級, 3粒最差一級(放棄), 放2粒, 8粒冷凍
多謝上天保佑, 我們一次ivf放2粒就中獎, 等下星期回深圳醫院照胎數

pcjl    發表於 12-2-14 23:08

別墅

回覆:eukw 的帖子

恭喜你做爸爸!30K 真係好平呀!係邊間醫院做呀?我老公擔心上面醫院唔好,危險!

大宅

Candy1110 發表於 12-2-14 19:49
恭喜你做爸爸!30K 真係好平呀!係邊間醫院做呀?我老公擔心上面醫院唔好,危險!

...

危唔危險呢d野好主觀, 唔通香港就一定安全, 只係大陸太多事係負面,
我在深圳做ivf前已做左好多網上research,
現在社會唔同啦, 唔可以再用以前的眼光看大陸深圳,
我們做的那間醫院係深圳ivf很出名和知名度, 技術應無問題, 醫生護士都ok
當然不能跟香港私家醫院比較 (我指係門面功夫和裝修),
也有很多港人到那裏做, 我們在醫院排隊等候也遇到港人,
不過在深圳做真的是要經常中港兩邊走來走去, 特別是打排卵針時要每天到醫院一次, 也可買藥回港自己打, 因我太太沒有工作和有親人在深圳住, 所以才解決到這問題
如有興趣再pm你

老公個公主  Add oil  發表於 12-2-14 23:36
老公個公主  Add oil  發表於 12-2-14 23:36

別墅

回覆:準備IVF 了

係我呀!過來同你打打氣!放鬆d, 訓多d! bb好快痴實你!

別墅

回覆:minnie316 的帖子

Minnie,多謝你呀!你好有心呀!

首頁

尾頁

跳至