論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

事原想拎工人護照出外探親, 2號亦已聯絡公司可trans去荃灣我拎都冇問題, 話到左荃灣會再通知我, 直到尋日我再call問情況先話要姐姐親自去北角拎, 星期六就要帶同佢出外探親, 呢幾日平日我又要返工, 小朋友又要返學, 係咪佢地幫我湊小朋友, 叫工人山長水路遠去拎? 咁佢獨自拎左借錢又係咪佢地負責? 搞到我失晒預算, 原因佢話問左工人話我會續約, 但係出面公司續, 所以佢地就一心要留難我地唔想您轉agency...第1~應承話荃灣結果反口(旺角分行趙小姐,陳小姐), 第2~我唔call都唔同我講有乜問題, 仲痴痴呆呆咁等...第3~有心留難您轉公司而玩野, 第4~hotline/complaint係廢既(Connie Wong), 一d保障都冇, 總知有佢講冇您講, 及後亦已查問過公司已離職人員, 原來hotline/complaint真係廢既, 咪晒氣wor!! 我話您公司咁樣做野冇野下華, 佢地仲寸咀過您, 回應"咁我地真係冇乜野wor"經典!!(旺角分行趙小姐,陳小姐), 真係不知所謂...各位下次真係唔好睇佢公司幾間分店大大地, 真係唔及細公司個種細心周到, 真係冇下次, 亦已通知發散各位貨櫃親朋好友, 咪再幫襯佢, 淨我家人都有5件工人, 真係咪洗指意...晒下時間都要數佢, 不討不快

大宅

好多人la嘢!!!!包括我,之前無查過,原來這家是超級黑店,上法院win咗,免費換工人都不敢用

MAYANGUSPO  您好勁呀, 下次有乜事請教下您先...^0^...  發表於 12-2-14 15:59

大宅

係呢間公司都合作左兩個CONTRACT, 即4年都可以咁......真係要糾正番原來公司大未必好

大宅

係呢間公司都合作左兩個CONTRACT, 即4年都可以咁......真係要糾正番原來公司大未必好

男爵府

I have visited this shop before (the north point) one.
I am not lulu and I can tell whether the maid is good or not.
The lady kept selling the bad one to me....thus, I did not use this agency as they are hard selling only.

MAYANGUSPO  clever mami   發表於 12-2-14 15:58

大宅

Can you complain to the police that they force the helper to sign in order to keep their passport?

大宅

其實我都有咁諗過...但又諗佢地又唔係唔俾wor, 係唔俾一早報左警 佢而家唔係唔俾既, 只係c都要您工人親身去北角拎先玩野lor... 真係谷x氣, 唔爆粗都唔x得

大宅

據已離職人仕透露, 佢地要工人親自去北角係要遊說唔好同顧主續約, 跟番佢地公司, 大把客路咁話...賤爆!!! 唔怪得唔俾我地先生太太跟工人入去la, 仲要話私隱條例唔俾番工人已簽既copy文件我地留底 佢亦透露, 此間的而且確係"黑店"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 MAYANGUSPO 的帖子

同工人一起去取回passport,同佢地講,唔比會向領事館complaint佢地keep工人passport.不需同佢地講什麼.

大宅

明白! 多謝教路, 最衰佢又唔係唔俾, 只係硬要工人親身去北角老遠拎個下先抵c... 當中仲暗牙底出招... 唔係離職人仕講都唔知...

大宅

唔到你地唔倌架,咁多分店,咁大間公司,但佢仲係咁多人比$$佢洗囉,問你C未,吹佢地唔脹

侯爵府

畀面勳章

不嬲佢都好差 !

複式洋房

回覆 MAYANGUSPO 的帖子

亳無操手可言!

大宅

回覆:不知所謂的"陽光"僱傭中心!!!!!! 十個劣!!!!!!

我都係受害者之一,真係唔好去呢間黑店

大宅

唔係FA!! 我岩岩先比左錢陽光請左工人!!

kk_oscar  leungcnine: 請問你個工人點?我都岩岩係陽光請左工人呀!希望我個姐姐好啦~  發表於 12-4-19 23:32
MAYANGUSPO  咁冇計la...唯有good luck : )...  發表於 12-2-15 10:37

首頁

尾頁

跳至