跳至

首頁

尾頁

別墅

如題!我有2個小朋友,3歲同18個月,想識多d朋友仔呀!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Hi 我住德福呀!有個女女 而家 33 個月。

別墅

回覆:有無德福媽咪d 小朋友2-4 歲架?

hi! daisyox , 你好呀!你有無帶小朋友落下面平台行行架?有機會可以約埋一齊去

大宅

因為自己要返工,weekend 好多時又出左去,不過間中都會在平台玩!

大宅

我住淘大附近,好多時過德福,一個6歲,一個3歲

大宅

我住淘大附近,好多時過德福,一個6歲,一個3歲

禁止訪問

遊學勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

別墅

fanny_mama, 我大女都係係德福幼稚園返K1, 你小朋友返N?

fanny_mama  係呀...出年會轉讀國際班  發表於 12-3-6 13:50

大宅

我一個2歲半, 一個個半月大. 大仔返緊德福 N1. 因為返工, 都係多數周六日落平台玩.

fanny_mama  我個仔讀N1B,會唔會係同學呢?  發表於 12-3-6 13:52

別墅

我都係六,曰先去平台玩!

大宅

我個女都係讀 德福,N1A 班!

fanny_mama  我個仔讀N1B  發表於 12-3-6 13:50

大宅

我個女將會讀 德福 N班.
大家的仔女返成點?

22sept09(22wk4d): 1.63lbs
28 Jan 10(10days): 3.088kg
27 Mar 10(2M10D): 4.7kg
27 May 10(4M9D): 5.6kg

大宅

我個人就好喜歡德福,地點又近,又係獨立校舍 (雖然有 d 舊!),至於老師方面,我囡囡既許老師,好細心,頭一個月,個個星期一個電話,之後都會打電話講下囡囡點,等我知道佢在學校既情況!雖然學費唔係好平 (半日 $3,XXX),不過一班只有 15個或以下小朋友,老師容易 D 照顧。

over all 我覺得幾好!

我知道好多同學仔,唔會讀 K1,因為小學個校網麻麻地。

不過我覺得幼稚園,等小朋友開心D,我相信德福幼稚園功課壓力唔多,可以愉快學習!

別墅

我個細女又係下年返N 呀,可能做同學仔 我返am ,你呢?

大宅

oh.... 我個囡而家讀緊 N 班啦~~~

別墅

Oh...sorry sorry, should be ask miemiedongdong

別墅

我大女返緊K1, 細女黎緊9月返N

大宅

黎緊9月返N班,下午班!

大宅

2個女都返德褔,細妹好快適應

男爵府

陪月勳章

hello all! 我阿仔岩岩18個月啦, 我都係多數星期六,日帶阿仔去平台架!
原來咁多小朋友都响/將會响德福幼稚園讀書. 我岩岩收到通知有位俾我阿仔讀星期六的playgroup. 但係n班之前11月in過唔收, 宜家等緊佢地通知約第二次面試, 等到頸都長呀!

首頁

尾頁

跳至