論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:睇中個工人,想出高d人工請佢。

不要這樣吧!人地家庭好地地,唔好撹人啦!如果妳個工人好,有錢過妳又撬走妳個工人,妳會開心嗎?又攪到D工人自意為事,D工人心態只會愈來愈差,不懂珍惜份工,樓主想清楚吧!

珍珠宮

我就從來唔用係HK做過既工人~ 就算佢表面幾好我都唔會請~ 我like請overseas, 自己一手一腳教~

Pris  agree !!!  發表於 12-2-18 14:56
DorothyTsang  Agreed  發表於 12-2-15 22:41

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

接送返學時見到好就=好咩, 可能佢個僱主比佢激到死死下你唔知姐.

大宅

回覆:lalawowo 的帖子

你知道工人唔好的慘況,又何必令這兩兄妺無人照顧,他朝一日,你搵到的好工人個個比人撬,你又如何?你甘做真係好黑人憎!

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

見到人地的工人好,唔代表果個工人好
要夾LOR

水晶宮

將心比己

男爵府

你見到佢對小朋友好, 吾代表佢做家務好, 煮野食好.
我以前個姐姐幫我做左3年, 對人有禮貌, 成日都笑, 好多隔離左右都like佢, 對我個仔好好, 真係有90分.
不過, 同佢相處, 佢煮野食好求期, 教極都吾識, 煮得吾好食, 做家務吾乾淨.
所以, 吾好只睇表面. 每個姐姐都有優點及做點.
所謂: 相見好, 同住難.

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

我呢個印印工人成日都有人讚佢好, 攪到出街D三唔識七既都問我響邊度請, 心諗大家又知唔知個顧主響屋企幾受佢氣呀???? 無計, 有兩個小朋友, 唯有自己one eye close one eye open, until finish contract.
如果有人想要佢, 我不知幾想佢賠一個俾我即走, 當然要好似樓主甘有米啦.
請問樓主有無興趣呀????

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

DorothyTsang 發表於 12-2-15 22:49
我呢個印印工人成日都有人讚佢好, 攪到出街D三唔識七既都問我響邊度請, 心諗大家又知唔知個顧主響屋企幾受 ...

1 eye open, 1 eye close until finish contract -------- > sam with me ar!

我又未至於想佢即刻走,只係心裡有數唔會同佢續約啫!

idy926  me 3  發表於 12-2-16 09:15

珍珠宮

坦白講,我覺得你咁做好衰格囉!

子爵府

陪月勳章

引用:我就從來唔用係HK做過既工人~++就算佢表面

原帖由 Siuchoi 於 12-02-15 發表
我就從來唔用係HK做過既工人~ 就算佢表面幾好我都唔會請~ 我like請overseas, 自己一手一腳教~ ...
其實難唔難教?係咪咁樣佢會對個家忠心d, 我第一個工人係oversea, 好尊重我地,不過先天不足,大家都好辛苦,最後自己要走.

男爵府

咪制,佢地最叻係向人前扮野

別墅

嘩..好衰喎...
破壞人地家庭, 做壞規矩,
個個見到人地工人好就出高價撓過嚟, 你梗係未試過特然無工人既滋味.....
如果個個好似你咁諗, 我地真係俾你地玩死!

大宅

俾你撬走工人個僱主好慘喎,自己一手一腳教好嘅工人就咁俾你搶咗.
仲有呀,一傳十,十轉百,將來d好嘅工人變咗好難用正常人工請,個個吊高嚟賣啦,真係唔好做壞規舉啦!

大宅

我曾經都見過一個好工人,但我係一定唔會撬人個工人,將心比己,我真係做唔出啲咁衰嘅行為,有錢大哂咩

男爵府

lalawowo 發表於 12-2-15 16:40
我唔急請,會等佢完約先請佢。我覺得佢表現好值得比高d人工佢,正如打工仔一樣,表現好嘅都會有公司高薪挖 ...

唔怪之得香港咁多人去撬人老公啦, 可能見到人地好, 唔理37 21 撬完先 dump
做人要過得自己過得人, d 咁無恥嘅行為諗都唔好諗呀

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

樓主令我諗起我99,以為有錢駛得鬼推磨,見老師都要送錢送禮,話極佢都唔聽。真想叫她返B6 住,包佢今撈。

大宅

我唔係只係接送放學就覺得個工人好咁表面,而我亦認識個工人嘅僱主,我從來都無講過話要'撬',大家唔駛咁敏感,呢啲係三方都同意,只不過我覺得個工人好,deserve higher pay,所以喺度問有經驗嘅人你地會比多幾多佢地?

fw9166  佢可能介紹D朋友仲好過佢添.  發表於 12-2-16 17:06
fw9166  妳不如話想想請工人,跟住比個電話佢,佢有日想搵工,咪會搵妳囉.  發表於 12-2-16 17:06

男爵府

夏天玩到顛 BK Milk勳章

你撬人地工人, 人地又撬你的...
搞到d 工人又貴又常斷約, 跟住又鬧d工人衰...
其實, 係咪我地自己搞成...

首頁

尾頁

跳至