跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 回覆:sukiwongs101的帖子

我地今日都有去in。。。但感覺地方好細同埋學費好貴,有無人知教得好唔好?其實我阿仔有另一間收咗佢pn,但我又喜歡上午多d~苦惱中!

別墅

回覆:浸信會榮光interview

我今日都有去呀!感覺真係細咗D,地方好似東一忽西一忽咁。

大宅

我覺得學費好貴,全日班一個月要4千幾
我以為教會學校會平d

大宅

carolwang 發表於 12-3-11 02:21
我地今日都有去in。。。但感覺地方好細同埋學費好貴,有無人知教得好唔好?其實我阿仔有另一間收咗佢pn,但 ...
前日我都有帶女女去, 地方係細左 d, 不過佢分 2 座, pn 個 d 小朋友係另一座返學, 一班 20 個學生, 因為我只考慮返上午半日, 學費 $23xx 我覺得都 ok, 因為之前大女返好時光上午, 都要 差唔多 3千幾一個月...仲要係成日都冇茶點比小朋友食, 錢就照收, 有得食都係白面包清水呀咁 一.一' 所以婆婆唔想比細女都返好時光, 上午半日的 pn 唔多(沙田/ 大圍) 所以我先報呢間.
地方係細左 d, 不過都幾整潔, 如果收我女我都會比佢返~

大宅

sukiwongs101 發表於 12-3-11 03:00
我今日都有去呀!感覺真係細咗D,地方好似東一忽西一忽咁。

前日我地 in 個到我問老師係 for 高年班上堂... pn 個 d 就係我地點名個到上堂, 不過我冇入去睇過我唔知地方係唔係同 in 的課室一樣?

大宅

ifdbb 發表於 12-3-11 10:36
我覺得學費好貴,全日班一個月要4千幾
我以為教會學校會平d

全日班我都覺佢貴左 d, 可能 pn 冇學卷同加左學費的關係吧.
btw 我大女都返緊另一間學校的全日班, 都冇佢呢間咁貴呢~~

洋房

全港pn都冇學卷,佢收4千幾我覺得ok!全日班一個老師只收幾位學生,照顧得幾好。細就細小小,但相對比沙田區一些幼稚園大。

大宅

收唔到信通知, 又失望了~

大宅

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 syeemom 的帖子

你小朋友幾大ar??佢要足18個月先有得in...佢分開幾似in,唔洗擔心啦!

大宅

OsingingO 發表於 12-3-12 11:59
前日我地 in 個到我問老師係 for 高年班上堂... pn 個 d 就係我地點名個到上堂, 不過我冇入去睇過我唔知 ...

我個細b未夠18個月, 黎緊有份in, 其實都有心理準備當見識下而己。
請教下會考bb乜野? 只有一個家長去可以嗎? thx~~ ^^

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

我都收到信, 14/4 去見

大宅

我都收到nterview 通知喇, 真係等到頸都長呀

男爵府

回覆:浸信會榮光interview

好開心!收左我個b上午班呀

大宅

奶茶小露寶 , 你覺得點解會選中你個小朋友, 係咪當日佢表現得好好? 可否 share 一下 ?

男爵府

引用:好開心!收左我個b上午班呀 +

原帖由 奶茶小露寶 於 12-03-29 發表
好開心!收左我個b上午班呀
恭喜!恭喜!

子爵府

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

回覆 奶茶小露寶 的帖子

恭喜恭喜

大宅

我個b都收咗呀, 琴日收到信, 係呢, 你知唔知佢地幾時開學呀?

禁止訪問

引用:回覆+奶茶小露寶+的帖子 我個b都收咗呀,+

男爵府

引用:奶茶小露寶+,+你覺得點解會選中你個小朋友,

原帖由 echanhl 於 12-03-29 發表
奶茶小露寶 , 你覺得點解會選中你個小朋友, 係咪當日佢表現得好好? 可否 share 一下 ? ...
當日係我老公同bb入去,我響出面睇ppt,我老公話見個老師觀察完一輪成批學生之後,見bb好識玩一d玩具,連人地個媽咪都讃我個b,個老師之後就走埋黎一直淨係觀察我bb。詳細有咩叻就唔知。完左,家長可以留低參觀,我特別同個老師傾計,希望留個印象比學校,但不是觀察我bb個老師。我個b係9月bb希望大家也有好消息!

男爵府

引用:回覆+奶茶小露寶+的帖子 我個b都收咗呀,+

原帖由 cherry17 於 12-03-29 發表

我個b都收咗呀, 琴日收到信, 係呢, 你知唔知佢地幾時開學呀? ...
其實幾$學費也不知道只知道好大機會直升k1,所以好開心!算係心儀了!交註冊費個日問下。之前聽趙sir d talk有推介尼間,話浸信會辦得不俗呢!希望適合我個bb啦

首頁

尾頁

跳至