跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡今天K2了, 要選小學了,
几鍾意呢兩間, 有冇小朋友讀緊呢間媽咪給D意見
功課多唔多? 係咩好難入? 聽講黃永樹好多世襲生
http://www.babyhome.com.tw/bb/274139

複式洋房

有朋友話宣基幾好,不過唔知點好...

禁止訪問

大宅

Ling0426 發表於 12-2-18 10:04
囡囡今天K2了, 要選小學了,
几鍾意呢兩間, 有冇小朋友讀緊呢間媽咪給D意見
功課多唔多? 係咩好難入? 聽講黃 ...
這兩間都是很谷的學校
宣基係活動教學, 但課程係好趕好快的..如果你小朋友係細囡, 好多都pick up唔到..仲有宣基中學由2013起不在是一條龍了, 即是如果你有幸地入到宣小, 到中學都要去搵過..

而黃永樹係谷及傳統..功課多..而且有家長曾講話小四呈分試, 音樂係要作曲的, 係全首歌...

伯爵府

回覆 Ling0426 的帖子

Ling0426,

Please check PM

男爵府

引用:Quote:Ling0426+發表於+12-2-18+10:04+囡囡

原帖由 vincy310 於 12-07-11 發表
這兩間都是很谷的學校
宣基係活動教學, 但課程係好趕好快的..如果你小朋友係細囡, 好多都pick up唔到..仲有 ...
小四呈分試?我仔是讀黃永樹,舊年四年級時音樂沒有要作曲,只是考樂理、彈琴(很簡單)及唱歌

子爵府

vincy310

講得好岩,真係要睇返小朋友跟唔跟到,如果跟唔到就會好辛苦,家長辛苦時小朋友又辛苦,最緊要搵一間岩自己小朋友既學校,小朋友先會開心同好鍾意返學。

首頁

尾頁

跳至