3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前一直飲開森永,但存貨就黎飲哂,一直以黎都幫緊佢轉奶粉,但都唔成功。本地奶粉大部分都試過,有vanilla味唔要。比kowloon dairy鮮奶就飲哂,但擔心凍飲唔多好;而家比盒裝Dutch lady牛奶,佢都肯飲,但我真係好想佢繼續飲配方奶。請問各位媽媽,有無邊隻本地奶粉同鮮奶嘅味道差唔多?

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你真係要隻隻同佢試過,我女飲開人奶
介左奶之後就只肯飲雅培3號仔
仲要開希d奶佢先肯飲
平時8安要4更奶粉,我而家只係落2更半粉
開得濃d都唔肯飲

你會唔會試豆奶呀?豆奶d味淡d冇咁甜
感激遇上你~

男爵府

回覆:想請教3歳半小朋友飲奶粉

3歲半都食飯仔啦,唔使再飲配方奶都可以了~

禁止訪問

別墅

回覆:PapaCyrus 的帖子

係咪而家廣告賣嗰隻款?甜嗎?

禁止訪問

複式洋房

回覆 BooBee^o^ 的帖子

我個女都係本身飲開森永,我之前乜牌子都買過比佢試,但始終無隻啱!最後我比左雀巢即溶奶粉比佢飲,掂左!因為呢隻奶粉係完全唔甜架!妳都可以試下。

別墅

引用:回覆+BooBee^o^+的帖子 我個女都係本身飲

原帖由 vickywky 於 12-02-21 發表
回覆 BooBee^o^ 的帖子

我個女都係本身飲開森永,我之前乜牌子都買過比佢試,但始終無隻啱!最後我比左雀 ...
雀巢即係邊隻?可以影幅相黎睇下嗎?真係有苦自己知,前前後後試左10幾隻好粉,都唔得。

別墅

引用:電視賣緊嗰只係港版,我女女食緊嗰只係荷蘭

原帖由 PapaCyrus 於 12-02-21 發表
電視賣緊嗰只係港版,我女女食緊嗰只係荷蘭本土版
邊度可以買到?

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無試過雪印思敏傑呀? 我仔果時係轉呢只乍, 其實出名果 d 香港奶粉都太甜及有 vanilla 味, 唔肯飲

別墅

引用:喺joybe.com.hk個網站 +

原帖由 PapaCyrus 於 12-02-21 發表
喺joybe.com.hk個網站
Thx!!! Let me try try sin

首頁

尾頁

跳至