懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛在浸會開刀生完,姑娘同醫生都好好,但有個疑問....

入院時姑娘話如果住四日,唔join package平d, 但埋單計埋醫生手術,巡房費都要$43000, 已扣除一萬蚊按金!!!
想問下有冇媽媽最近去浸會開刀生,又join左package?? 想睇下到底係點...... thanks!

伯爵府

回覆:Yoio 的帖子

即係加埋一萬按會total 係$5xxxx? 請問你醫生收幾錢?

大宅

回覆 回覆:Ocean419的帖子

係呀!
醫生連巡房麻醉$27000
兒科巡房$3000

大宅

回覆:浸會開刀join package會抵d嗎

請問你住咩房?

男爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章

我去浸會登記時.佢同我講計埋所以雜費.都要預total8,9萬喎, 其實係咪真嫁?

男爵府

我都係,我睇註院醫生, 佢話所有oscar, 結構....全部要搵佢做,順產要預7萬.

大宅

咁姑娘冇呃我喎... 但我睇住張單, 真係唔識估計join package點計

但姑娘就話, 因為package有d藥可能冇用, 醫生會另開自己的藥, 變想就貴左等等... anyways, 我覺得唔join package都ok, 只係幾張相要自己俾返錢~

大宅

回覆 SaiBSai 的帖子

我住大房~ 去到時香港人房冇晒, 我間房7個人, 6個係內地, 起初好擔心, 但發覺佢地都幾有禮貌, 可能因為去得私家醫院, 應該都唔差??...
有諗過轉3人房, 但樣樣加30%, 連舊棉花都同你照加! 加上3人房, 有2個內地人, 咪一樣....

男爵府

你好呀!恭喜哂!我都預約左五月在浸會開刀,我想請問聲床墊網褲之類醫院包唔包?如收費大約幾錢?因為開始準備走佬袋,所以想請教一下,唔好意思,麻煩哂!

大宅

回覆 bubupeipei 的帖子

基本上咩都包晒! 我走佬袋只帶左梳洗用品毛巾, hehe!

男爵府

哦!原來係咁,唔該哂

子爵府

我約左6月2日開刀. 唔知開刀係咪都係咁既價? 我係用掛牌醫生. 佢個收費就定左話我知. 我係唔知醫院果邊會點收.

我都係諗住住大房. 都係幾日啫... 唔會樣樣都貴小小啊嘛

咁我應該點準備

大宅

bubupeipei 發表於 12-2-22 13:13
你好呀!恭喜哂!我都預約左五月在浸會開刀,我想請問聲床墊網褲之類醫院包唔包?如收費大約幾錢?因為開始 ...

我都係5月係浸會生呀~~我19號你呢??
我都好想知太約幾多$$$$$$$ , 我看的醫生同我講大約7萬,吾JOIN 係吾係會平D呢??
我都好想知要帶D咩呀~~

男爵府

ayi988 發表於 12-2-22 21:12
我都係5月係浸會生呀~~我19號你呢??
我都好想知太約幾多$$$$$$$ , 我看的醫生同我講大約7萬,吾JOIN 係吾係 ...

你好呀! 我24號呀! 我都無唔知join 唔join package , 不過我prefer 唔join ,因為5日4夜好似好多咁 !
Yoio媽媽都話唔使準備走佬袋 ! 我今日打左電話去浸會問 , 原來我們俾訂的時候有本入院須知 , 入面有講架 , 包左一包護理包, 有網褲 , 衛生gun , 床墊 , 清洗器 , 你可以睇睇 !!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我2月6剛在浸會開刀,住了五日四夜,埋單大約五萬到!

大宅

回覆 yuenngai2001 的帖子

你有join package嗎?

大宅

bubupeipei 發表於 12-2-23 00:04
你好呀! 我24號呀! 我都無唔知join 唔join package , 不過我prefer 唔join ,因為5日4夜好似好多咁 !
Yoio ...

係呀~~我都無時間去睇呀~~因為工作好忙,我仲成日病無心去看,而家都係要睇嘰時候啦~~ 謝謝你呀~
禁可能吾JOIN會平D呀~~其實點解要5日夜呢??我朋友剛生完係另一間醫院生完佢都全左3日就出院啦~~
我都吾想住禁多日,因為我以前成日病入親浸會住就成個星期,到而家都仲有恐懼感呀

大宅

我一月尾係浸會開刀生完,join 左package, 醫院+醫生+兒科埋單$53000(連deposit).其實5日4夜對媽咪係長左D,但係對BB我覺得OK,因我個B有少少黃同輕磅,係醫院monitor多一兩日會安心好多。

複式洋房

我2月十幾號係浸會開刀, 我無join package, 因為個package係5日4夜,有d產婦可以4日3夜就可以出院,(我隔離床個個4日3夜就走得),但我就5日4夜,但你如果可以早左1日出院的話,醫院唔會退款.你可以問下你個醫生以往的產婦有無試過4日3夜走得(因為個個醫生唔同).
我住普通房5日4夜(無join package), 埋單加埋大約5萬(加埋$6000按金).
但我個個係舊價,如果$10,000按金個d,應該會唔止lee 個價.
我自己有帶定網褲,床墊,衛生巾(醫院會送兩包衛生巾). 你可以唔洗帶清洗器醫院會有人幫你清洗一日兩次.

別墅

normally 5.x萬.....

首頁

尾頁

跳至