懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

引用:恭喜晒呀!我仲未諗到邊間醫院生好,想問下

原帖由 iqueen 於 12-02-21 發表
恭喜晒呀!
我仲未諗到邊間醫院生好,想問下係咩原因你會揀呢間醫院?你揀嘅係邊package?三日其實夠唔夠? ...
我第一胎在法國生,service一般啦,又多b6,所以今次揀港島醫院,book唔到養和,St Paul 又多b6,港安、明德稍貴,有幾個朋友住過Canossa, comment話醫院細和舊,但service幾好。

開刀起碼4日,未知$?我估約70k.

大宅

引用:恭喜晒呀!我仲未諗到邊間醫院生好,想問下

原帖由 iqueen 於 12-02-21 發表
恭喜晒呀!
我仲未諗到邊間醫院生好,想問下係咩原因你會揀呢間醫院?你揀嘅係邊package?三日其實夠唔夠? ...
我個產科dr係IVF dr,未必啱你,中環好多dr,我照結構性就搵林

大宅

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-02-21+發表我

原帖由 DonaldTsang 於 12-02-22 發表
恭喜妳啊!我地都會係呢度生,所以妳的資料好有用,我係第二條題都回應過網友有關這醫院的服務質數,個網友 ...
我幾個朋友住過話service ok, 所以揀呢間,我覺得大部分staff 好nice喎!未去餵奶房,遲些報告。姑娘嬸嬸做咁多厭惡性工作,所以我都好體諒,我成日唔該前唔該後,好polite. 我見同房流血整到一地汚糟,佢say sorry, 都無人閙佢。

我做過幾次手術,住過法國、浸會、養和小手術、仁安門診,comment應該中肯。

Overall: 外殼細、內部裝修少少舊、staff service幾好。

港安、明德、St Paul無住過,不清楚,但有朋友住過!

大宅

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-02-21+發表我

恭喜妳啊!我地都會係呢度生,所以妳的資料好有用,我係第二條題都回應過網友有關這醫院的服務質數,個網友 ...
食物一般,我之後try西餐再report, 半麻不痛,但dr落薬有難度,我反應不太好,上一胎就打第二次先落到薬。

我上胎在法國,環境好,service ok啦!但staff 一般,公事公辦feel. 第一日已聽到有個嬸嬸在我面前話姑娘老點佢做野。team spirit唔多好

但在Canossa staff 好感情,在staff room吹水好開心笑,team spirit好d

浸會前幾年d姑娘都好好,現在多b6,唔知!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+DonaldTsang+於+12-02-22+發

原帖由 PPyeung 於 12-02-22 發表
食物一般,我之後try西餐再report, 半麻不痛,但dr落薬有難度,我反應不太好,上一胎就打第二次先落到薬。
...
多謝妳,希望妳繼續得到星級服務,祝妳好運!咁我地還有甚麼要注意呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-02-22+發表食

多謝妳,希望妳繼續得到星級服務,祝妳好運!咁我地還有甚麼要注意呢?

...
唔敢話係星級服務,只是 most staff are quite nice.

大宅

回覆:PPyeung 的帖子

手術後第一餐固體食物(粟米南瓜汁燴魚柳+德國芝士餅),好好味呀!:)

大宅

細B正一大隻妹呀!

別墅

如果夜晚先開刀,唔駛早一晚入院,所以我揀左夜晚開刀,也會好似上一胎甘,選半麻。祝大家一切順利。

大宅

Hi, 您好呀! 恭喜恭喜生左個小龍女!祝BB快高長大! 我第一胎預產期8月,因為我主診醫生話其他醫院冇位,所以,我都比左訂金向Canossa生.遲兩個星期仲要抽羊水,唸起都驚,到時生得仲驚(因為我從來未入過院),唔敢唸>w<

各位靚靚,請問開刀生仲需唔需要上產前孕婦呼吸course及多做產前運動呢? Thanks!

別墅

引用:手術後第一餐固體食物(粟米南瓜汁燴魚柳+

原帖由 PPyeung 於 12-02-23 發表
手術後第一餐固體食物(粟米南瓜汁燴魚柳+德國芝士餅),好好味呀!:)

...
好正呀!!
好似好好食咁喎

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

PPyeung 發表於 12-2-22 12:00
我個產科dr係IVF dr,未必啱你,中環好多dr,我照結構性就搵林

我都係用呢個方法,唔知會唔會撞同一個E生呢,我又係0係中環又係book canossa 生

伯爵府

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-02-23+發表手

原帖由 yuenning 於 12-02-23 發表
好正呀!!
好似好好食咁喎
都Ok噢,妳是否可以選擇餐單的嗎?

伯爵府

引用:Hi,+您好呀!+恭喜恭喜生左個小龍女!祝BB快

原帖由 Cocc 於 12-02-23 發表
Hi, 您好呀! 恭喜恭喜生左個小龍女!祝BB快高長大! 我第一胎預產期8月,因為我主診醫生話其他醫院冇位,所以, ...
照計就應該無甚麼運動做,我地都無做

伯爵府

引用:細B正一大隻妹呀!+ +

原帖由 PPyeung 於 12-02-23 發表
細B正一大隻妹呀!
祝妳小龍女快高長大!請問妳以家每日可以見BB幾耐?

大宅

引用:Quote:PPyeung+發表於+12-2-22+12:00+我個

原帖由 lovebabyking 於 12-02-23 發表
我都係用呢個方法,唔知會唔會撞同一個E生呢,我又係0係中環又係book canossa 生 ...
我找Dr So

大宅

引用:Quote:原帖由+yuenning+於+12-02-23+發表好

原帖由 DonaldTsang 於 12-02-23 發表
都Ok噢,妳是否可以選擇餐單的嗎?
中或西餐,我覺得西餐好食d!

大宅

引用:Quote:原帖由+PPyeung+於+12-02-23+發表細B

原帖由 DonaldTsang 於 12-02-23 發表
祝妳小龍女快高長大!請問妳以家每日可以見BB幾耐?
如餵奶:8am, 11am, 2pm, 5pm, 8pm, 11pm,4am共七次
如想休息,可以夜晚一兩次唔去,姑娘攪掂

珍珠宮

好得意呀

珍珠宮

我都係wor, William 丫麻佢開刀手世好唔好呀?痛5痛呀?傷口埋得靚唔靚呀?

首頁
12345...8

尾頁

跳至