跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地小朋友有冇眼定定睇電視呀?平日下午工人姐姐會開兒童節目比佢,但我地放工返唻就轉咗去tvb,佢有時見到人地打交就即刻扮打公仔話佢喊呀但又呵返佢喎,我依家就更係唔比佢再睇啦!但我媽就成日話我咁佢幾時先可以正常呀?我都唔知自己係咪真係嚴得滯!

大宅

我個囡有時都會眼定定睇, 但就冇你講話扮打架嗰D. 佢鐘意主題曲多D

spaghetti915  我囡囡又係好鍾意主題曲,成日手舞足動
如果係房聽到歌就即刻好開心跑出廳跳舞  發表於 12-2-24 16:36

伯爵府

唔知係咪我太少睇電視呢?我地有時開電視,阿囝會睇,但唔太大興趣,佢都係鐘意佢既玩具多d!

複式洋房

回覆:睇電視

咁你個仔又好喎自己唔睇,我地屋企都開得多架,佢仲記得啲音樂聲,一做佢鍾意個啲廣告就即刻轉身睇電視:;pppp:

別墅

我個女最中意睇廣告,依家系地鐡站見倒雅培奶粉廣告牌,就叫“便便”

男爵府

好媽媽勳章

唔睇TV嫁, 因為TV 不會停好難STOP佢.
有時會睇幾分鍾U TUBE ..
不過有次比佢見到玩ANGRY BRID彈雀仔, 佢大喊~
[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1140.snc4/148200_10150131167720097_628700096_8080620_3354178_n.jpg[img]

大宅

回覆 小兔咕 的帖子

我都不比bb看电视,电视太闪对脑发育不好。从小不看,在巴士上也不喜欢看。

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

兩歲以下最好零TV
就算兩歲以上,都應該盡量少睇!

我就一日俾d仔睇1-2節dvd,有時會開national geographic, 不過佢地無乜興趣
我地大人都唔睇tv架.. 咁多嘢要做,根本無時間睇!

不過我都明白,老人家無乜嘢做,所以好鍾意開住個tv,所以我响大仔未夠兩歲時,搬走咗6299

別墅

回覆 mrs.moo 的帖子

Same same for my girl! She loves sports n weather report. When she hear the background music, she will immediately sit down n watch 眼定定!

複式洋房

回覆:睇電視

我媽咪依家係我度住一至兩年,佢冇電視好似唔得咁,佢知道我地唔返屋企食飯佢就會開電視同個孫一齊睇,佢成日都覺劇集啲情節冇問題入面又打交又親熱乜都有...睇咗更係唔好啦!真係激死我,最弊係阿媽又唔話得喎!

首頁

尾頁

跳至