母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

仲有2個星期就返工,打算喺公司泵2次,係做雪奶定冰奶帶返屋企ga?要用雪袋嗎?

男爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

用fridge-to-go將d奶運番屋企, 我以前都係咁

珍珠宮

引用:用fridge-to-go將d奶運番屋企,+我以前都係

原帖由 lamlamnei 於 12-02-23 發表
用fridge-to-go將d奶運番屋企, 我以前都係咁
好好用!

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

frige-to-go

大宅

回覆:lamlamnei 的帖子

What 's that?

男爵府

請問係公司泵完啲人奶點帶返屋企呢?

我都系用fridgetogo
bug我運雪奶,instead of 冰奶
因為聽講冰奶會影響奶的營養

大宅

陪月勳章

回覆:請問係公司泵完啲人奶點帶返屋企呢?

喺邊度可以買到同幾錢?

大宅

回覆:wingyg0404 的帖子

上網查,公司在火炭。冰奶部分營養被破壞。日常用雪奶

大宅

陪月勳章

因為要將啲人奶交俾湊b ee, 所以軺儲定啲冰奶俾佢。不過如果我係富mama,我會俾雪奶佢。希望快啲做到富媽啦!

大宅

請問係邊度買fridge to go 同埋幾$?

pibb  你上網search "fridge to go", 佢個網站有聯絡電話俾你問野同訂貨.  發表於 12-2-23 17:03

大宅

陪月勳章

我係網上search 咗有一隻叫 Bamboos fridge to go . 同Fridge-to-go係咪一樣ga. 定係抄人地? 有mama可以解答?

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

http://www.fridge-to-go.com/

子爵府

我想問o係公司可以去邊度泵奶? Conference Room 好似唔係好安全咁.

我o個層樓有個傷健人士廁所, 冇人用嘅, 個女廁有五格但係得我一個人用, 但係廁所好似唔係咁衛生咁, 話晒都係食物.

大宅

陪月勳章

會用conference room or 無人用嘅房,鎖門應該好安全。

侯爵府

我在洗手間泵奶,儲奶瓶會放在膠盒內再放公司雪櫃做雪奶,放工就將儲奶瓶放冰袋加冰種,返到屋企立即將雪奶放屋企雪櫃

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

大宅

引用:我在洗手間泵奶,儲奶瓶會放在膠盒內再放公

原帖由 hellohellojenny 於 12-02-25 發表
我在洗手間泵奶,儲奶瓶會放在膠盒內再放公司雪櫃做雪奶,放工就將儲奶瓶放冰袋加冰種,返到屋企立即將雪奶 ...
我星期一都開始返工了,我想問用雪種帶雪奶回家,回到家雪種夠唔夠凍?會唔會令雪奶溶解左d呀?

大宅

引用:+http://www.fridge-to-go.com/

原帖由 Hangsin 於 12-02-24 發表
http://www.fridge-to-go.com/
你好!我想問應該買邊一隻先啱呢?Thanks

大宅

陪月勳章

I want know which style of fridge to go if 用儲奶袋

侯爵府

回覆:junenickb 的帖子

無問題喎,我用medela雪種及冰袋,每天早上從屋企冰格把雪種放入冰袋,帶返公司,返到公司就把雪種放公司雪櫃冰格,在公司泵奶後就把新鮮奶放雪櫃做雪奶,到放工時就把雪奶及冰種一併放入冰袋,坐一小時車返屋企,就把雪奶放番屋企櫃,而冰種就放番入冰格準備明天再用。我用冰袋同雪種帶雪奶去街都無問題,可keep8小時

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

別墅

引用:無問題喎,我用medela雪種及冰袋,每天早上

原帖由 hellohellojenny 於 12-02-26 發表
無問題喎,我用medela雪種及冰袋,每天早上從屋企冰格把雪種放入冰袋,帶返公司,返到公司就把雪種放公司雪 ...
Me too. 返左工一個月,係厠所pump,我會洗手先,同埋去左最入既格,最少人用嗎。阿仔唔飲冰奶,所以全雪奶,Tommee tippee 袋同雪種。早晚埋身,其餘三餐有十七安左右。阿仔剛四個月。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊