母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上胎好堅持, 冇買奶粉餵到15個月, 今胎精神好差, bb只係7日大已經覺得好辛苦.... 諗緊好唔好等佢滿左月, 半夜俾一餐奶粉佢, 等佢飽d訓耐d....
大家覺得呢?

禁止訪問

回覆:Yoio 的帖子

大宅

我之前都係咁,頭3個月都係林瞓食奶粉,佢未足一個月大已經介夜奶,由第3個月大起我先全人奶

大宅

嗯! 多謝意見!

大宅

回覆:大家點睇半夜o個餐俾奶粉?

我成日覺得係咪自己心理問題覺得bb 食左奶粉會瞓得好d?咁食奶粉既bb 係咪唔使食夜奶呢?我開頭覺得睡前一餐食飽d ,bb 會瞓耐d ,所以試過俾多一安雪奶,但都係一樣到時到候就喊食,所以我覺得bb 要食就食,唔關奶既問題

別墅

我都諗咗好耐,宜家堅持緊唔俾奶粉,試緊俾多一安雪奶,未知有無效!我只希望佢可以12點訓到5,6點!就快返工,好怕無精神!

大宅

其實我覺得介夜奶唔關奶粉事,BB大大下就自己半夜訓耐D,食人奶一樣。半夜俾奶粉妳都要起身泵D奶出黎,如果唔係身體以為BB唔需要就造少D奶,到時想轉全人奶有機會唔夠奶。

禁止訪問

大宅

我呢個月會唔餵奶粉住~ 努力上左奶先~

但係我上胎全人奶, 到bb一歲先戒到夜奶呀....

大宅

我覺頭一個月對上奶好重要,我B都6個月先戒到夜奶。我B 2個月時我都返番工,半夜起身埋身餵係辛苦,但值得。

大宅

多謝各位意見! 我會再諗諗~ 其實我都睇過好多報導話全人奶比兩溝好架, 所以我睇下坐完月休息夠會唔會好d, 我都想盡量全人奶....

講真埋身餵方便過開奶粉, 既然咁多媽咪話同飽肚冇關係, 我諗要再考慮下~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊