懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

大宅

盡量多休息 ,唔好諗咁多野.
我都有聽過媽媽情緒激動, 會影響流血的情形.

男爵府

回覆:Kelove 的帖子

唔駛太擔心,我由5w開始斷續流啡、見紅甚至有血塊直到36w生,多啲訓床,諗野正面啲,同bb傾多啲計,俾啲信心自己同bb,希望你同bb健康平安!

男爵府

引用:我之前week+6-week+9都流啡流血,個時好唔開

原帖由 Kelove 於 12-02-26 發表
我之前week 6-week 9都流啡流血,個時好唔開心,日日係屋企bed rest,打左14支安胎針, 終於流完, 過正常生活, ...
係咪胎盤低啊?我由11週開始都狂流血,一流好似柯尿咁多,入過好多次e院,都捱到37週,係會好緊張好驚,但放鬆心情啦

男爵府

引用:我之前week+6-week+9都流啡流血,個時好唔開

我之前week 6-week 9都流啡流血,個時好唔開心,日日係屋企bed rest,打左14支安胎針, 終於流完, 過正常生活, ...
係咪胎盤低啊?我由11週開始都狂流血,一流好似柯尿咁多,入過好多次e院,都捱到37週,係會好緊張好驚,但放鬆心情啦

男爵府

男爵府

子爵府

回覆:又流血喇! 以為4個月會stable, 都唔係既...

I hope u feel better now, it's important to stay calm and rest as much as possible. Maintain a happy mood, that is essential as well. Good luck.

大宅

tongtongwhite 發表於 12-2-26 22:32
盡量多休息 ,唔好諗咁多野.
我都有聽過媽媽情緒激動, 會影響流血的情形.

我都係咁諗,之後亂諗野, 諗bb 可能最後係到我要開開心心, 我就哭得仲勁....咁大個女未試過咁傷心...

大宅

回覆:又流血喇! 以為4個月會stable, 都唔係既...

唔好太擔心,我個中醫話過就算流血都未必大問題,只要keep住安胎,有長胎就得!加油!

大宅

hoihoi83 發表於 12-2-26 22:38
唔駛太擔心,我由5w開始斷續流啡、見紅甚至有血塊直到36w生,多啲訓床,諗野正面啲,同bb傾多啲計,俾啲信 ...

我有叫佢加油... 希望佢會乖乖留係到....

大宅

Momo99 發表於 12-2-26 22:53
係咪胎盤低啊?我由11週開始都狂流血,一流好似柯尿咁多,入過好多次e院,都捱到37週,係會好緊張好驚,但 ...
醫生check左話唔係呀, 有2cm 以上, 唔知原因先驚.....

大宅

你會唔會搵個中醫睇下好D? 因為好多野西醫都係話冇辦法, 反而中醫真係可以幫你安胎, 正面D, 比信心自己同埋BB!

大宅

你會唔會搵個中醫睇下好D? 因為好多野西醫都係話冇辦法, 反而中醫真係可以幫你安胎, 正面D, 比信心自己同埋BB!

大宅

侯爵府

又流血喇! 以為4個月會stable, 都唔係既...

既然都唔係您所能控制的,咁不如放鬆心情好好休養吧!唔好諗咁多了

Kelove  thanks~~ 我都會好好休息...會盡力....  發表於 12-2-27 13:12
愛是恆久忍耐......

珍珠宮

2018復活節勳章

你唔好喊啦, 咁激動反而會唔好. 雖然我都明白會好擔心.
但係加油呀, 你要堅強bb先會有大啲機會係你肚開心成長.

Kelove  今日已經無流,情緒都平伏番D....希望唔好再黎...  發表於 12-2-27 13:13

My Egg Egg Egg Egg Easter House

伯爵府

Support, 一定過到關,bb健健康康順利到足月出黎,祝福

Kelove  thanks so much~  發表於 12-2-27 13:13

大宅

月餅勳章 陪月勳章

所以媽咪你更加要堅強呀, 你開心個BB都會stable d, 唔係齋安慰呀, 係真O架。所以儘量諗正面D, 一日有心跳一日有希望。同BB傾多d偈, 鼓勵佢叫佢努力, 話媽咪爹o地好錫佢, 好想佢健康出世。幫BB打氣, 都幫自己打氣。

Kelove  我會家喇.. thanks....  發表於 12-2-27 13:16

男爵府

回覆 Kelove 的帖子

都有四個月,放鬆D啦,冇事嫁.... 多D休息,飲多D水...唔好諗咁多,得閒聽下音樂放鬆

Kelove  thanks so much....  發表於 12-2-27 13:18

首頁

尾頁

跳至