興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我流著淚記下這些綠盡於此:雖然事情發生了5曰,我的心情依然未能平復,想起牠可愛的樣子,總不禁淚流滿面...........事情發生23晚,我個仔同波波妹玩:[迷你約瑟絲毛二歲女]亞仔同[波波妹]玩乒乓球,在聽玩到房,突然意外事情就發生,仔仔滑腳壓死牠[波波妹]!!!!!!!!!仔仔哭著即刻抱起牠去聽裡找我,叫我救救牠!牠的雙眼張開!只見牠一動不動了。我不禁淚流滿面,我說牠已死了,仔仔抱頭大哭,係我滑腳壓死牠[意外],亞仔要生要死!!!!!!!!不停叫我救牠!!!!!我抱在懷裡!牠的雙眼張開!真不敢相信!!!!!!!!!!我好心痛!心痛!心痛!唔捨得!!!!!!!!!牠就這樣離開我們!!!!!!我只能緊緊抱住亞仔,不知怎樣安慰!亞仔哭成淚人自責是他不好害死牠!亞仔當晚哭到今曰都不吃不渴不說話自責!!!!祗有抱起牠的玩具.相片哭!!!!!!!! [波 波 妹] ; 波波不要氣哥哥原諒!哥哥!!!!!! 妳媽媽[二姐姐]在澳洲返唔到送妳最後一程!妳要安息!一路好走! 我同大姐姐28號會好好送妳最後一程,妳要安息!安息!安息!一路好走!一路好走!一路安好走! 波波妹妳去到彩虹橋會有好多新狗朋友玩! 在天國自由奔跑!生活快樂 我們一家好感謝妳;妳帶給我們二年的溫馨的記憶!無限懷念與妳共渡快樂每一刻!感恩!!!!!!!!!!!!!!!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:不想發生的事!安息!一路好走!

So sad! 好好安慰小朋友,呢個係意外佢一定好自責,有必要的話要找社工輔導

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我唔知去邊到找社工!thx......

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我見過保良局有, 不過唔知近唔近你, 或者你可以打去問下其他服務地點
http://www.poleungkuk.org.hk/200 ... ervices-centre.html

希望你同小朋友都早日放開啦

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

[img][/img][img align=left

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

醒目開學勳章

OH! 唔知講咩好!
其實我有個同學,佢小時候唔小心用度門夾C左隻貓BB,佢一直都好內疚。

子爵府

睇完自己都好想喊.......希望你小朋友唔好太自責, 始終係意外, 大家都唔想......

大宅

意外真係無人想,希望小朋友可早日收拾心情。

大宅

回覆:kammielee 的帖子

我想可以的話,讓囝囝送狗狗最後一程,讓他抒發心

大宅

引用:我想可以的話,讓囝囝送狗狗最後一程,讓他

原帖由 jenny888 於 12-02-27 發表
我想可以的話,讓囝囝送狗狗最後一程,讓他抒發心
食了字繼續;抒發心裡話,然後好好的跟好朋友道別,只是暫時分開吧!狗狗會在彩虹橋與別的狗狗一起玩得更開心!

大宅

貓狗褓姆

意外的事無人想發生,要好好安慰小朋友.

如需協助,可試下搵下面的機構尋求幫助

香港青年協會 關心一線 2777 8899

香港小童群益會 童心線 2520 6800

香港明愛 小耳朵通話熱線 2411 2811

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唉....意外無人想發生的,
我識個獸醫,佢話好多迷你型犬,
都唔係病死,好多都係比人唔小心踢傷,
同埋壓傷,有好多係比門夾傷....
所以養小型犬真係要加倍留心。

男爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

回覆 kazuki1018 的帖子

學校有社工,也有教育心理學家。

大宅

好多謝大家關心!!!!!!!!!!

王國長老

我真係有追post架,擔心小朋友,佢好d未呀?

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

好多謝!亞仔好了一些,但每日靜靜坐不說話,亞仔請假無返學送牠最後一程!
亞仔當日強忍眼淚!心裹有很多說話講不出聲!摸了牠幾下 !!!!就哭起來!!!!

首頁

尾頁

跳至