跳至

首頁

尾頁

別墅

呀囝一滴奶都唔肯啜,見到奶樽就一手推開飛落地,過去幾日只有開奶米糊或粥

細佬仔38週出世重3.29kg

洋房

過幾日就會好..不過, 除左米糊/粥外, 您都可以俾d果茸(萍果)佢食下, 有d酸, 等佢有d胃口.

男爵府

you can also give him rice water or biscuit...

別墅

回覆:chaco 的帖子

我個女好少少會食1oz,但唔肯食米糊
我先會比奶樽之後用匙羹通常用羹會飲
1/2oz然後溝麥皮起碼飽肚總之最少要有4oz落肚有時用針筒餵不過佢喊唔食我就唔會迫佢,因為奶攝取不足我會比豆腐佢食取旦白質

別墅

回覆:chaco 的帖子

我個女好少少會食1oz,但唔肯食米糊
我先會比奶樽之後用匙羹通常用羹會飲
1/2oz然後溝麥皮起碼飽肚總之最少要有4oz落肚有時用針筒餵不過佢喊唔食我就唔會迫佢,因為奶攝取不足我會比豆腐佢食取旦白質

別墅

回覆:9個月大嚴重厭奶Help....

我現在比4餐佢食:
萍果奶米糊
木瓜奶米糊
奶溝薯蓉
菜+肉粥+豆腐或淮山
香蕉
其間會比餅、麵包、水,OK嗎?

別墅

我果隻都係唔肯食奶,依家D奶變曬糊仔先得…夜晚果餐就好D,重可以飲到支6-7oz奶~~

珍珠宮

開心吸收勳章

佢係咪食奶粉?if yes, 一號?試下轉二號。

別墅

其實都係轉左一個星期2號奶粉,初頭都肯食160ml,跟住佢就出牙,上下4隻,現在又見到上面出緊2隻,共6隻

複式洋房

我隻仔由出世到現在,只係得一個月冇厭奶,之前都係一見個奶樽就大哭同推開,成個鐘都食唔到一安,一日最多食七至八安。最近我改用匙餵奶,效果我好滿意,起碼半個鐘食到八安。

首頁

尾頁

跳至