2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

子爵府

carmenhui27 發表於 12-3-2 10:40
其實我囡都一樣晚晚起身, 我真係好累. 我無放棄喂佢呀! 你都要返工嗎?

要返工呀, 如果唔係就唔會咁辛苦囉... 晚晚起身都冇所謂, 最多咪晏晝瞓返, 最慘要返工....
遲d個肚大, 都唔知點抱佢.... 連放佢落bb床都會頂住行唔到埋床邊, 真係要同老公商量下...

carmenhui27  真好! 有人同我一樣, 加油呀媽媽! 我都擔心肚大大點喂囡呀!  發表於 12-3-2 11:09

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

大宅

回覆:yikaho 的帖子

我囡依家六個月,我又有第二胎 ,呢胎真係辛苦啲,成日想嘔甘,又要返工,放工又要湊大女,我唸遲啲仲辛苦!

複式洋房

我個女啱啱16個月...

同第一胎一樣,冇乜反應,食得又冇唔舒服!

只係呢胎又要做細B,依家同個女搵N班中...

男爵府

我個仔13個月~~

大宅

KooMan 發表於 12-2-29 11:36
我囡囡依家歲半,岩岩知有左第二胎!第一胎無嘔,但昵胎好辛苦,又無胃口,個肚好似成日唔舒服!

...

我都係咁呀, 今胎辛苦好多.... 慘啦~ 仲有漫漫長路~

複式洋房

回覆:有無第二胎既媽媽?分享下~

我大仔宜家十六個月,呢胎第二胎,係孖b嚟~

ojos  哇! 不簡單!  發表於 12-3-29 17:18
yikaho  哇, 孖b~~~~!!!  發表於 12-3-5 10:07

複式洋房

大仔2y8m,第二胎8wk左右
上胎無咩唔舒服,今始成日反胃無胃口,又攰又無精神,可能年紀大了,辛苦好多咁
好彩我係全職mama,之前plan生第二胎已經安排大仔返全日nursery,咁我可以午睡休息下。

大宅

大仔16個月, 意外有第二胎.

複式洋房

我第一胎仔仔已經21個月大lu. 今胎好次無咩反應.

別墅

畀面勳章 陪月勳章

我大女就黎15個月,今胎都無咩反應。

大宅

我囡囡六歲,第一胎同哩胎都係咩都食唔到,哩胎仲成日頭暈添!

大宅

我囝囝差唔多2歲,2胎都有嘔,不過今胎就辛苦d,要瞓床

禁止訪問

遊學勳章 趣教勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆:Hei0907 的帖子

我大囡2歲半,讀N了。呢胎LMP12月25日,預產期10月1日。同呢度好多媽媽一樣,個胃好唔舒服,頂住頂住,又有胃氣,無胃口,又眼瞓。

大宅

引用:我大囡2歲半,讀N了。呢胎LMP12月25日,預

原帖由 Jo3 於 12-03-08 發表
我大囡2歲半,讀N了。呢胎LMP12月25日,預產期10月1日。同呢度好多媽媽一樣,個胃好唔舒服,頂住頂住,又有 ...
我2月11日去照未照到BB心跳,有d擔心,後來3月4日又去照,照到BB心跳,個胎長31mm,先放下心頭大石。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

第3胎,完全係意外,我仲未接受到

大宅

我都係第2胎媽媽... 個大仔都3歲喇!!!

洋房

我這次第二胎,未見不適,無嘔無暈無吾想食野,只是有是個胃頂住頂住,上一胎呀仔個時(8歲)差不多兩個月就勁至五個月才好,不過沖涼都勁暈..又吾可以聞D有味野..當時對住塊無料的白方飽成日喊..瘦到不得了..依家so far未有異樣..預產期是10月29日,港安生。

別墅

陪月勳章

大女而家14個半月, 上一胎同呢胎都係想嘔, 但無真係嘔出黎, 胃口一般, 不晚晚到零晨12點就肚餓,

ojos  我半夜一定起身吃餅乾/面包.  發表於 12-3-29 17:25

伯爵府

我大仔快3歲, 岩岩知道有左已經係11W既事了.

本來打算出年生蛇B, 宜家好快就做龍MA, 好意外~

最令我擔心係.. 我係全職媽媽, 第時1個湊兩個都怕搞唔掂......

首頁

尾頁

跳至