婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

62係一條軟皮蛇,話極都係以笑遮醜。阿b放學下午四點半,五點半食自己餐飯,七點半又會貪得意同大人一齊食,根本無須食下午茶。62最中意湊放學時偷偷在學校門口吾洗手比麥記佢食(其實返屋企只需五分鐘)又試過比咖啡味牛油曲奇佢食,搞到阿b痾咖啡味殊殊我先知!62重話係阿b自己揀!
62比細路更惡搞,工人監視又冇用,因工人好怕事,驚得罪62
各位jm請指教⋯

伯爵府

咖啡味殊殊 感覺好得意
叫工人湊放學, 唔比老爺湊!

珍珠宮

BK Milk勳章

自己揍

複式洋房

回覆:點樣防止62亂比垃圾阿b食?

我要返工,係工人湊,不過62中意玩突撃我同老公想禁止佢自己一個黎,但佢又點會聽我地點呢

大宅

回覆 molelee 的帖子

我大仔得14個月人仔,我62自己好like drink cola,成日都貪得意俾少少我仔飲,自己唔健康就算la!!做咩要俾d無益既野佢飲!仲話阿仔鐘意飲!激死!

別墅

D老人家做左咁多年人,唔會俾面你同避忌你.
所以自己本身一定要態度強硬,得罪都係咁話.
任性媽媽與固執仔仔

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好多6299都係咁樣去"種"果D孫架,明知無益/明知唔嘊但為佐討好個孫就咩都比,咩都好. 所以根本無得防!

珍珠宮

try to tell him that this is not "love" your grandchild....

this is 害 your grandchild .

複式洋房

有時自己亞爸, 亞媽都係咁, 佢地有佢地一套, 雖然佢地可以鬧, 不過轉頭又黎過....防不勝防

大宅

我6299都係咁,我只可以借用謝賢句說話"仔女要嚟敎,孫就要嚟"種",除非一日唔好彩個仔有啲咩發生.

例如好似我個侄仔咁,99偷偷湊孫放學,帶個孫去食下午茶,有西多士同奶茶,2樣野食大伯都講過佢個仔唔食得,會出事的,99成日都話個仔過份緊張,今次佢終於知驚喇!!

因為佢帶個孫食完呢啲野之後,唔駛一個鐘,個孫因為啲'奶'同'蜜糖'關係,變咗豬頭,成個人腫晒,嚇死個工人呀!!當時99已經走咗,工人立即打電話比大伯,佢地即刻分附工人送個仔去急症室到會合先有事咋,真係比99玩死!!

自始之後,99先肯聽下人講咋!!!

禁止訪問

回覆 回覆:molelee的帖子

伯爵府

好媽媽勳章

引用:丫仔返得學唯有教個仔吾可以晚餐前食其它野

原帖由 man12345678 於 12-03-02 發表
丫仔返得學唯有教個仔吾可以晚餐前食其它野
無錯,老人家難教過細路仔我以前都只係教個仔,等佢唔會私自食除了爸爸、媽媽或婆婆以外的人給的食物。我仔真係爺爺嫲嫲給任何食物都不會申手要而且我仔亦不吃零食喝汽水的,老爺奶奶比零食反而得不同亞仔歡心

全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

大宅

大廚勳章 畀面勳章

我62都係一樣, 明知我大仔有濕疹好多野唔可以食, 佢又係唔聽. 新年前佢留左大仔系佢屋企訓, 又後唔知比佢D咩大仔食, 即晚濕疹發作, 成身紅晒又含濃, 年初二一早要入急症室. 當時我睇見大仔咁真係心都痛.

男爵府

有冇諗過掛個"請勿餵飼"o既牌俾你阿B?

大宅

staywithli 發表於 12-3-2 21:41
有冇諗過掛個"請勿餵飼"o既牌俾你阿B?

GOOD IDEA!!!!!!!!!!!!!!
ching yee

大宅

冇得防止。我小時候,外婆每日都買麥記俾我食。我食唔落飯,她叫我用茶或汽水撈飯食。

大宅

點樣防止62亂比垃圾阿b食?

直接話你62

別墅

回覆:tamchingyee 的帖子

首頁

尾頁

跳至