網購天地

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

(前提) http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4694300&page=6#pid63909434

我上星期係淘寶買左13kg既書櫃. 揀左波仔+彪記寄黎HK住宅(要附加費10元)...結果要另比錢自取.

以下係最新內容, 我一直係維權中. 客服要求提交憑證. 有人見到我張receipt就發圍.

請各位明眼人睇下波仔態度有幾好. 重點係佢仲係堅持自己無鬧人, 唉~ 賺你錢就應份, 退錢就鬧人全家無好死. 品德低劣~

各位JM用緊佢既自求多福

最愛豆豆和丁丁~

大宅

但話時話, 你明明收左貨, 但去維權卻老作話自己未收貨, 咁好似有點兒過份喎 ! 講真運輸送貨出問題, 你好應該向運輸理論爭取, 而唔係向集運發爛或要求退錢, 集運工作係將你 d 貨 group 埋, 然後發比你, 佢職責已經完左, 老實講, 我做完野, 你仲喺度要我退錢, 仲要扮收唔到貨老屈要我退錢, 我都一定會 xyz 你囉, 咁你話我態度唔好都係咁話架喇, 係你老屈在先囉 .... :;pppp:

你自己都話 ems 同順豐咁好, 咁你唔 keep 住用佢地既 ? 咁好明顯今次有問題果個係運啦 !!

henry1997  我同佢既order係將貨物由廣州送到香港住宅. 事實上係未做到.  發表於 12-3-5 14:33
Obe2009  明明係你自已轉左貨去朋友度代簽左, 你未去攞唔代表你未收到貨GE WOR........  發表於 12-3-5 09:00
henry1997  我申請維權時仲未收到貨既!  發表於 12-3-4 23:35

洋房

我接唔到把口咁惡毒, 我一直係用開波仔, 一直無事, 但如果有朝一日要有咩事, 我追速遞追唔掂時, 咁就求救無門, 因為集運走左件貨之後就唔關佢事, 有咩傾唔掂全家俾人咒, 最緊要係咒人地下一代, 我唔會再用波仔了

花花b  好惡呀!!我都係用緊波仔...接受唔到LAW  發表於 12-3-5 10:39

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實點解一直都吾肯 post 21號 d 旺旺對話
自己 d 對話又只得一兩個...你d 對話吾比得人睇
反而只狂 post 波仔鬧你......
想人信你就吾好有保留 la...又想人信

p.s從來都冇回咁多字...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

仲有我吾係打手

大宅

cindyheng 發表於 12-3-5 00:04
其實點解一直都吾肯 post 21號 d 旺旺對話
自己 d 對話又只得一兩個...你d 對話吾比得人睇:que ...

21號沒有對話.. 事實擺在眼前. 唉~

最愛豆豆和丁丁~

大宅

提左就提左大家架勒. 用唔用自己諗. good luck and good nite.
最愛豆豆和丁丁~

公爵府

好媽媽勳章

其實我都好想知你同波仔既全部對話...
我用波仔只用左4-5次,但每次佢都好好態度...

我覺得佢唔會無拿拿鬧你全家.......

同埋我都覺得你無理由要佢嘔150元出黎比返你....

pekklechan  佢要求人地唔收佢運費錢,即是90元卦!但貨收左卻要人地唔收運輸錢囉!  發表於 12-3-7 15:51
henry1997  咁你有無睇上面回复呢? 我無要求賠150. 係佢自己誤會  發表於 12-3-6 10:53
wongarma  幅圖...最下面
波仔:你還越來越勁,要賠150元,那是不是你請飛機花......................  發表於 12-3-5 15:00
markey  但佢一直唔係追150元喎…你跟晒POST 先話人啦…  發表於 12-3-5 07:18

子爵府

好媽媽勳章

嘩,真係好惡毒!我都接受唔到佢咁鬧人
終於有褲着!

大宅

講真, 我用左波仔已足足一年, 一直都好好, 試過有次我有張運單唔見左, 波仔都即時幫我查, 仲查左2日tim~最後發現原來發左貨俾第2個香港人客, 波仔仲幫我聯絡個人客轉寄俾我, 好快就收到貨, 從o個件事後, 我就信哂波仔, 唔好話我偏幫波仔, 因我覺得人會有情緒, 波仔真係好忙, 有時應該體諒下, 換轉角度想, 如果俾人屈嘅係自己, 你會點處理?

markey  咁人地如果咒你個仔去死,你又會點?  發表於 12-3-5 07:31

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

侯爵府

我之前都叫大家唔好再回應等個POST沈落去,估唔到重開續集TIM. 似乎.....

話時話,憑POST出黎嘅部份對話,波仔用語又真係過份左...........但可能係個人修養問題,俾人激到生虾咁跳控制唔到都唔定?

大家隔空對罵,唔通重要文皺皺?我平時都幾斯文,但嬲起上黎都會講d近似粗口音嘅說話喇.

樓主既然無POST全部對話,POST得出黎嘅部份大家睇左梗係覺得波仔唔岩喇.

各位用開波仔嘅姊妹,不如你地搵波仔叫佢提供對話內容,可能大家睇左會有另一個結論呢?

法庭判安案都唔會淨聽單方面講GA?

珍珠宮

回覆 Obe2009 的帖子

各位用開波仔嘅姊妹,不如你地搵波仔叫佢提供對話內容,可能大家睇左會有另一個結論呢?

法庭判安案都唔會淨聽單方面講GA?<<<<咁樣咪involve左更多(不關事既)人O係呢件事度mouth:,我覺得無咁既必要囉~

樓主cap圖而唔係用copy & paste,都唔會做到咩手腳啦,所以都証明到波仔有鬧人,咒人地屋企人又唔多有口德喎。

我只可以講,無特別波折,波仔態度應該唔錯,亦都好用心去做集運仲做左好多額外既事幫JM搵齊D貨(呢度DJM既經歷),但當有特別事發生/人地質疑佢既服務時,佢會情緒波動好大,語氣亦都唔太好(佢既差評度,佢自己覆人都有講粗口)。

用唔用波仔,JM自己會決定架啦。
這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問你21號叫波仔幫你跟,之後波仔一直唔理你,之後還hidden埋你?
中間一句話都唔冇講就hidden你?

25號你維埋權,波仔說話係態度唔好,但都冇問候你全家

到4號先鬧人

當然鬧人係唔岩,佢心地都唔好得去邊,但樓主你的訴求好正當咩?

記得係間taobao店見到過咁一句,朋友歡迎,上帝繞道

講真,你想要得到好似"香港大商家"咁優質的服務,還是留在香港消費吧

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主
我覺得你應該唔好針對人,應該針對事而討論
第一,你用集運前無做足功課,彪記同京廣一向差,好明顯你貪平又要快,我用波仔前已詳細問清每間公司評價,所以我最後只堅持用ems
第二,波仔只係搵彪記運送,彪記差唔送上門,波仔控制唔到,佢都退返送上門既錢俾你,仲想點?要人地退哂俾你?咁不如真係好似波仔咁講,免費運俾你好唔好?
第三,波仔用粗口,什至鬧人呢點真係佢唔岩,我係針對事而唔係針對你,但你就係針對人,因為你一早已認定波仔係「賤人」

henry1997  何以見得我認定佢係賤人? 你既諗法定波仔諗法? 我針對人定你針對我? 心照!  發表於 12-3-5 14:44
markey  請問你指既「賤人」等用語係邊度搵到呢?  發表於 12-3-5 13:56

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我在想一個人在正常情況下都唔會咁惡毒咀咒人既,除非被刺激或被對方言論挑引?
大家嘈起上嚟都會失去理性去保護自己架喇...
大家都好難評適誰是誰非既.....
樓主都無為激氣喇,反正選擇權在你手...
過去了就算吧

大宅

我第一次用波仔佢都係好有禮貌架喎......
我信相好地地 唔會無啦啦去咀咒你
緊有d原因既

henry1997  收錢個時都好有禮貌架, 你試下叫佢退錢?  發表於 12-3-5 14:39

男爵府

就算被人刺激到,都唔需要咒人子女吧?

誰是誰非都好,作為一個媽媽,見到有人用d咁惡毒說話去咒人子女,我一定唔會幫襯佢。講得出呢d話既人真係心地好差

henry1997  恩恩. 作為父母, 應該會明白這一點.  發表於 12-3-5 14:47

侯爵府

回覆 tempooo 的帖子

樓主唔係叫henry1997 咩? tempooo點解你叫佢“Cathy Chio” ge? 係咪佢個旺旺名呀? 樓主截圖hide左自己旺旺名無俾人睇ge wor.....

子爵府

一隻手係拍唔響的

而要令到一個咁惡毒黑心既人現形
相信樓主都的確....有D辦法

tempooo    發表於 12-3-5 15:21
梅媽媽  心水清.  發表於 12-3-5 14:56
要從一種感覺中"走開",回到屬於原本自己的地方,是一種本領。 當你練就了一身好武功,回頭看那些痛苦已化為灰燼,你會慶幸自己又跨過了。 ...

首頁
12345...10

尾頁

跳至