網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

kitty0502 發表於 12-3-10 00:33
我都覺,頭先又想買人地話好個個乾衣機
其實用熱烘係咪會縮水?我試過拎一件自己曾經機洗多次的衣服去洗衣店洗,點知縮哂水

男爵府

BK Milk勳章

Sindy 發表於 12-3-10 00:08
回覆 Sindy 的帖子

wongarma 咁就算係EMS比你查到貨件到左香港,你都係要係屋企等架啦,唔通打比郵差問佢 ...

我試過BUY一張床, 再加錢送貨, 又係黎到居然唔送上樓叫我自己搬上去,
雖然我明明夾哂吉時入夥哩樣果樣好忙,
但都唔會自己去俾錢搵其他師傅運上樓俾我..
因為C6話,如果我俾錢或唔俾錢搵他人接左件貨,即表示我接受同意佢地咁樣, 過後90%冇得追返GA!
所以一定要唔好接貨, 嘈佢直到送到黎比我為止.

咁情況, 唔通我又因為張床係我俾錢BUY,唔想等, 接左貨之後叫人賠錢, 人地又點會睬我喎.
-------
又例如, 買電器, 明明1年內非人為損壞有單可以有保養,
但壞左件貨去保養中心唔理我, 唔通我自己搵其他師傅修理好再去消委會要求佢賠返我自己修理的錢咩?
梗係由佢拒絕提供保養就開始搵消委會介入啦, 唔通我又話件貨係自己GA, 自己趕住要用, 所以先俾錢搵師傅整好電器再追返保養中心叫佢賠返D錢?
「件貨係自己GE唔想等」係事實,但係中介協調果個想幫你都唔會因為哩個理由幫你叫對方賠錢

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:kitty0502 發表於 12-3-10 00:33 我

原帖由 April_B 於 12-03-10 發表
其實用熱烘係咪會縮水?我試過拎一件自己曾經機洗多次的衣服去洗衣店洗,點知縮哂水
...
應該唔會架,佢呢d好似暖爐咁

wongarma  其實係暖風機  發表於 12-3-10 18:04

大宅

我尋晚係集運發貨,今日第一次試用彪記
佢打黎:喂,馬小姐呀 速遞呀 你可唔可以落一落黎樓下收件呀
我:我小朋友仲訓緊喎...你可唔可以送上黎呀?
佢:不如我送黎車立口呀,O唔OK?
我:咁好啦.....

通話中速遞員完全好好禮貌,態度我仲覺得好過平時既京廣
可能區區唔同掛?最緊要自己肯去同佢溝通囉
你當初應該叫佢送上黎,佢無理由唔肯?

首頁

尾頁

跳至