懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我好唔開心呀!我期待左今次照4d好耐啦!我第一次入去照左十幾分鐘,醫生都有講解,度頭呀手腳咁,有時係4d有時係2d,但照唔到前面,黃醫生叫我去行下,跟住出去等,見到有唔同既媽媽入左去,跟住一路都係等,成一個鐘先第二次
入去,跟住醫生即刻同我照,但姿勢都係無換,佢有拍我個肚,不過話照佢既經驗bb都唔會再郁,只係照左五分鐘就話要約下次啦!一路都無話要收費,講到好似補番俾我咁,好在我問下使唔使收費,佢話當普通產檢要收五百,我即刻好失望,今次無野睇照收九百,下次再去又收五百,仲要無碟俾!可能星期六太多人,我覺得黃醫生無講到咁有耐性!

男爵府

回覆:係黃建新醫生度照完4D,無想像中咁好,好唔開心!

我自己而家係睇開他的!so far 我認為他比其他私家醫生有耐性同好,比著其他醫生如果你第一次照bb唔合作的話已經同你講冇辦法叫你走啦(我之前個醫生就係咁

Jackiecheng2012    發表於 12-10-12 12:11
MilkYuen  我都係睇佢, 覺得佢都好有耐性呀~OK喎  發表於 12-3-9 18:51
carolpuiyee  非常讚同!有 D 醫生都費事晒時間同你再照!  發表於 12-3-5 15:05

大宅

回覆:wingyan2011 的帖子

約個陣姑娘會有講,唔一定照得清楚。。。。

大宅

回覆:nicky_baby 的帖子

認同

水晶宮

$900 已經好平,仲有兩次機會俾你,仲想點?唯有下次同bb好好溝通,叫佢合作吓!出面大部份都千幾兩千蚊都未必會包照到!

大宅

係黃建新醫生度照完4D,無想像中咁好,好唔開心!

咁我覺得唔係平就無要求既,都大拿拿九百嫁,最重要係4D對每個媽媽黎講都係想見到BB個樣,有邊個收到相全部都係得背部耳仔既相會開心?不過因為之前係度好多媽媽都推介所以我選左黃醫生,咁我都將我既經驗share俾其他人知!

複式洋房

其實無話包睇到..下次再去試啦!!照之前食幾粒糖丫

男爵府

引用:+本帖最後由+wingyan2011+於+12-3-5+00:41+

原帖由 wingyan2011 於 12-03-05 發表

我好唔開心呀!我期待左今次照4d好耐啦!我第一次入去照左 ...
係咪照唔到都收九佰,定係照唔到收五佰?

複式洋房

我產前都係黃建新醫生度睇,好老實講,因為我之前懷孕過兩次,有睇其他醫生(旺角中心果D)既經驗,黃醫生真係超好,好有耐性,細心講解,每次個胎位唔靚照得唔清楚,他都好有耐性左度右度,照清楚俾我睇阿B。他部Ultrasound機照4D好清楚ga,影像同我阿B出世後個樣一樣。同埋他的診金好平ga la,他以前是廣華既高級醫生來的,幾百蚊診金睇佢,超抵!我老公都話佢好好。,

carolpuiyee  我睇黃醫生之前都有睇過其他醫生,佢真係無得頂 =)  發表於 12-3-5 15:07

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

如果樓主想睇清楚呀b個樣,可以去baby icon照,包你滿意又清楚,不過當然仲貴d
3月14出世了,只要呀B身體健康,我就滿足了^.^

大宅

其實咁只可以話你個b唔合作,想一定照到,要去baby icon,dr.wong收你900+500,其實等於baby icon嘅價錢

Jackiecheng2012    發表於 12-10-12 12:13

大宅

回覆 回覆:Waib的帖子

係呀,照收左九百,佢講話下星期再去照過,但又收五百,問清楚又無碟又無相,老公話咁即係普通產檢,仲要今次已經俾曬無野睇既相同碟我,得三張係3D相,最好果張已經係影到耳仔,其餘果d全部都唔識睇,又唔可以下次先俾播!

大宅

回覆 回覆:Winnielwy的帖子

講真佢產檢價錢$500真係唔貴,我都book左三星期後返去做產檢,因為佢有4D機,$500真係抵,但佢今次收我$900,照既野仲差過我朋友俾$500做產檢,我覺得有些唔抵!

大宅

你要事前同丫b講下數先Lo,好似我咁丫b 31wk都未調頭,我日日一得閒就同佢講,你要快d調頭啦!之後去產檢,丫b真係調左頭,雖然唔知有冇關係,不過我覺得丫b係感受到架,所以依家就同丫b講,唔好令mami咁痛丫,mami怕痛ga,希望生佢個陣唔使陣痛廿幾個鐘

大宅

回覆 回覆:tiffany1113的帖子

咁得意,你亞b好有趣呀!我都要多多同亞b傾計先,不過其實我之前照親都係咁嫁,佢次次都背住我地,不過政府醫院同我之前個私家產檢都會幫我照到為止,我之前個產檢都係收$450。不過佢無4D機!希望bb下次好好合作啦!

大宅

畀面勳章

我都係星期六去照,但都照左九個字,有兩隻碟,一隻DVD,一隻淨相!

其實,照唔照到,要睇你個bb合唔合作架!我上次去照性別,前後兩日照左兩次先睇到,咪又係要比錢!
甘人地真係幫你照左,只係啊b個姿勢問題姐!你同bb講叫佢唔好咁un皮,下次去要比媽媽睇到,我

大宅

不過我覺得最緊要丫b健康

男爵府

其實呢,我上個星期先搵完黃醫生照結構,起初我阿B用對手遮住曬面同下身,所以乜都照唔到,但黃醫生好有耐性幫我照,又用個US mouse係咁搖個肚(好細力的),最後我乜都照到,佢重俾左小小4D相我添呀,好開心!
坦白講,你有用人地service就梗係要俾錢架啦,雖然照唔到,但大家都唔想架!佢俾你second chance已經好好啦,有D醫生直接要你走咪仲衰!同埋我想講佢部機真係照得好清楚呀!
下次你去照,之前不彷行多D,有用架,等阿B唔好瞓,同埋真係要同小B溝通呀!

男爵府

引用:係呀,照收左九百,佢講話下星期再去照過,

原帖由 wingyan2011 於 12-03-05 發表
係呀,照收左九百,佢講話下星期再去照過,但又收五百,問清楚又無碟又無相,老公話咁即係普通產檢,仲要今 ...
我都約左月尾呀,都唔好抱咁期望喇!touch wood照唔到咪當普通產檢,$500都唔貴,希望順利啦!

大宅

我都係睇黃醫生4D架, 佢同我阿B玩左45分鐘, 好有耐性, 本黎我個B訓左仲用雙手遮住半邊臉, 黃醫生將阿B搖醒左, 仲mark大眼添架

我覺得佢真係幾有耐性同埋唔理邊間都好, 照之前姑娘都講明未必睇得清架...都要睇下阿B乖唔乖仔, 下次照之前同阿B傾下偈啦 ~

首頁

尾頁

跳至