想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一個Cycle就bingo左, 滿心歡喜以為個天好鐘意我....
陀左8個星期, 一次產檢由天堂趺左落谷底....
1月4日Day 1, 3月3日滿心歡喜去照bb心跳,
可憎搵唔到, bb size 係1.27cm, 醫生判斷, 心跳係曾經有過, 但來停止, 好傷心....
接受唔到呢個事實...
私家醫生即時寫紙我上東區醫院,
即時入院, 入院後留院照多兩次,都係冇心跳,醫生
話有3條路,
第一,等一星期再返去照,無任何變化就要流產 (醫生講明, 佢地認為根本唔會有咩變化)
第二,即時塞藥痾返出來,
但就會肚好痛同埋要自己痾個胎出黎, 有7-8成成功, 不成功的話, 再刮宮
第三,做刮宮, 但手術總有一定的風險
我同老公相量
過,決定等一個星期,真係冇長大先放棄。
我想事實幫我決定,我自
己唔想揀。
醫生話醫學上,我已經算係小產。不過我地要等,佢都專
重我地既決定。

我覺得個天玩緊我! 咁易俾我中左, 但又轉下頭又要拎返走!!! 比從來都無中過, 更加殘忍!

大宅

可能BB身體唔健康,所以離开,等你身體好D再來過,唔好放棄啊

大宅

回覆:8Week3Day - 阿B照唔到心跳, 阿B走了....

唔好唔開心啦,我有大B前都小x過一次!又係8wk照唔倒!我喊到c呢!
我當時同妳一樣等多一個wk先!不過,3日後就流啡,咁我就入院⋯
今次可能小B唔強,自然走左,不過好快妳又會再有一個強壯既小B,加油呀!

伯爵府

HiPP勳章(2)

上天會作最好安排
吾好太傷心

我都小x佐,等緊第一次M到

大宅

最重要是養好身體,再接再厲!

別墅

Monkey25 發表於 12-3-5 10:00
唔好唔開心啦,我有大B前都小x過一次!又係8wk照唔倒!我喊到c呢!
我當時同妳一樣等多一個wk先!不過,3日 ...
我想問你照到無心跳之後, 有無咩唔妥既症狀?
我好似咩事都無咁.....所以我好唔甘心......

別墅

回覆 紫色線 的帖子

想請問你係塞定係刮?
醫生有無話幾時先可以再有?

別墅

引用:第一個Cycle就bingo左,+滿心歡喜以為個天好

原帖由 yingkiki 於 12-03-05 發表
第一個Cycle就bingo左, 滿心歡喜以為個天好鐘意我....
陀左8個星期, 一次產檢由天堂趺左落谷底....
1月4日D ...
我係其中一個fd龍b會媽媽呀。真心希望你唔好氣餒。有無考慮中e?anyway, 我地無論係bk定fb都一樣支持你決定。

大宅

唔好唔開心, bb唔健康先會走. 養好身體再黎過
我都同你一樣, 第二個cycle就中左, 以為自己好好彩, 點知...7w照到只係得胎long, 裡面無野, 我初初都唔相信, 到8w照, 醫生都己經同我講無咩希望, 但我都係等到10w再照都係無先放棄, 而家我都第緊第一次m黎

別墅

回覆:yingkiki 的帖子

我的小b上2星期,即在9weeks 2days無了心跳。我當時無血無啡,醫生紙上寫silent miscarriage.
我當時等了3天再confirm便選了入院塞藥,其實和平時m痛痛多少少,要塞3次藥,到第2次便很快便排出來了。
你要記住之後要養好身體,bb很快又會回來。
共勉之。

nana包  我同你個情況一樣!!!  發表於 12-3-6 17:13

複式洋房

睇呢版都一段時間, 之前唔係小產過, 唔會明白呢個好深既感受。
我都係無血無啡無痛之下, 去產檢時發現bb 無心跳, 當時係10week.
同自己講係bb 知自己唔健康所以離開, 但我深信好快佢會再黎過!

我都收埋左自己一排, 表面好似無事咁, 其實心裡面真係有唔舒服, 好不捨, 隨住M再黎, 心情已經好返好多, 而家只有下定目標養好自己身心, 再黎過~大家加油呀!

別墅

冇錯,唔係自己經歷到,真係唔知原來真係咁痛,而家完全明白咩叫針唔吉到肉唔知痛。

大宅

加油呀各位!!!

別墅

紫色線 發表於 12-3-5 10:04
上天會作最好安排
吾好太傷心
你打算幾多次M就開工?

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

睇到你呢個post,你講既野同我當時講既一模一樣,如果比左我又攞番走,不如我無bingo 好過....我都剛剛小x,無紅無流啡,不過6 week 照完無閃閃,8 week 再照都係無閃閃兼無大,等多1wk都係無閃閃無大,你唔好太傷心,振作點呀......一時間真係好難接受,我比自己喊,喊完先慢慢諗點樣面對....正如好多jm話,可能根本佢唔健康,我再安慰自己,早d知道唔得好過遲d知,唔好諗太多,養好身體,等身心ready好再黎過

侯爵府

8Week3Day - 阿B照唔到心跳, 阿B走了....

向好方面諗啦,起碼仲好短日子,唔洗一定要做手術甘傷身。起碼唔係葡萄胎,唔洗等一年先再可以生,起碼唔係宮外孕,唔洗割輸卵管。同埋起碼你應該好易有bb, 養好身體可能好快又有。有啲人真係努力幾年先有,亦無人確保好難有就一定生得出。祝你早日復原,以後順順利利!

別墅

AFamily 發表於 12-3-5 20:02
睇到你呢個post,你講既野同我當時講既一模一樣,如果比左我又攞番走,不如我無bingo 好過....我都剛剛小x,無 ...
多謝你,我會盡最後努力留住佢的。

別墅

華美 發表於 12-3-5 20:20
向好方面諗啦,起碼仲好短日子,唔洗一定要做手術甘傷身。起碼唔係葡萄胎,唔洗等一年先再可以生,起碼唔係 ...
多謝你,你講得岩,我雖然係不幸,但不幸過我既Case仲有好多。

大宅

唔好放棄呀!有信心就再會有孕!保重身體!

大宅

回覆 yingkiki 的帖子

其實真係唔好心急我都係過來人,小B 14WKS走左,我仲傷過大家,因為小B出來時已經係成左形

西醫話2-3CYCLE可以再黎個,中醫話半年,但我係小X後半年開始試(一直睇住中醫),再試左半年,都冇聲氣
轉左個中醫睇,佢話我好虛呀,係黎個時候真係小B反黎,MAMA身體唔好,小B住得唔舒服都係要走

所以中醫話急都冇用
咁又係,就算再俾我,我身體都係差,又保唔住,到時傷心又係自己

俾心機慢慢調理好身體啦
原本想趕龍b既我,都睇化左,順其自然啦
我寧願自己身體健康,阿b可以為自己度住得舒舒服服,都好過身體唔好,陀咁耐,驚咁耐

加油呀~

首頁

尾頁

跳至