懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題! 而家係咪應該等多十日? 定點好呢? 各位媽咪比 D 意見,TKS!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你自己有冇驗過??
有就睇多間啦
我個時自己驗咗兩次都係好淺,睇醫生佢話o岩o岩有咗5wk

大宅

回覆:尋日驗左孕,但條線好淺色,姑娘要十日後再驗,好擔心!!

你係診所驗架?
過兩日係萬寧買棒棒,自己驗啦!
驗到好深色時先再去診所驗,跟住叫醫生寫字證明你懷孕,你就即刻去醫院/健康院登記排期!

男爵府

回覆:尋日驗左孕,但條線好淺色,姑娘要十日後再驗,好擔心!!

go see a doctor la . he/ she should be able to show positive as well and go to hospital to register ASAP! 之前我都係好早驗好淺,拿拿淋去qe排先好彩排到Oscar 同結構渣!

大宅

引用:go+see+a+doctor+la+.+he/+she+should+be+a

原帖由 bebebo 於 12-03-08 發表
go see a doctor la . he/ she should be able to show positive as well and go to hospital to register ...
點解可以排到結構既我係聯合登記架,醫院都貼咗張紙出嚟,寫明係高齡產婦先可以安排,所以我無問到有無結構做

大宅

我之前驗一深一淺,醫生話總之係2條線就恭喜妳。

大宅

我係朝早用棒驗到,之後BOOK 婦產科醫生驗,但BOOK 到下星期三,所以我收工就去左家計會驗,姑娘就話淺色,叫我十日後再驗,而家都唔知等好定點?

大宅

我第一次驗都係好淺,仲要等成半個鐘先見到有色,跟住我隔日早上驗就好深色嘞!然後就等星期六去診所驗,醫生寫紙去政府醫院排期,今日做完Oscar

男爵府

引用:如題!+而家係咪應該等多十日?+定點好呢?+各

原帖由 znniechan 於 12-03-08 發表
如題! 而家係咪應該等多十日? 定點好呢? 各位媽咪比 D 意見,TKS!
你對上一次M幾時先? 同埋住邊區? 有啲醫院(例如廣華)好full, 要拿拿聲去睇C+, 唔係排到好遲先有得檢查㗎!

男爵府

引用:Quote:原帖由+bebebo+於+12-03-08+發表go+s

原帖由 Babykl0912 於 12-03-08 發表
點解可以排到結構既我係聯合登記架,醫院都貼咗張紙出嚟,寫明係高齡產婦先可以安排,所以我無問 ...
唔知wor!可能我早排啦。因為私家照2次都firm我個edd遲用M計的個幾星期,第一次去E院見姑娘排期我味變相比其它人早左可以book結構law!我30歲都未有。

大宅

回覆:znniechan 的帖子

我初初驗都係好淺色,淺到幾乎睇唔到。我一星期後再去醫生到驗(都係驗尿),都係條好淺色嘅線,醫生話而家驗孕試紙都好準,我仲好早期,所以咁淺色,所以有寫醫生紙話結果positive。咁我攞住去威院book,有OSCAR同結構期

男爵府

陪月勳章

我醫生話有線就是有架啦~~

我果陣都好淺的

而家已經3個月了

男爵府

畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實有兩條線都已經係表示有咗..不過可能你好早期...啲黃體素比較少所以姑娘叫你十日後再驗...唔駛擔心同唔好咁緊張...

大宅

chanc9_929 發表於 12-3-8 12:04
你對上一次M幾時先? 同埋住邊區? 有啲醫院(例如廣華)好full, 要拿拿聲去睇C+, 唔係排到好遲先有得檢查㗎!

對上一次M 係1月30號,住黃大仙,應該屬於 QE 卦,如果睇C+係普通C+醫生定婦科醫生呀?
...

keroro113  黃大仙應該係廣華  發表於 12-3-8 12:29

男爵府

我唔肯定QE爆唔爆(我估應該都幾), 你睇下呢度啲jm知唔知? 如果爆就要去睇啦, 拎張紙排住先都好呀, 如果唔係可能好遲先有第一次產檢.
睇婦科.

大宅

chanc9_929 發表於 12-3-8 12:27
我唔肯定QE爆唔爆(我估應該都幾), 你睇下呢度啲jm知唔知? 如果爆就要去睇啦, 拎張紙排住先都好呀, 如果唔係 ...

有冇婦科醫生可介紹? 因為我 BOOK 果個要下星期三,我想快D 睇呀!

男爵府

引用:Quote:chanc9_929+發表於+12-3-8+12:27+我

原帖由 znniechan 於 12-03-08 發表
有冇婦科醫生可介紹? 因為我 BOOK 果個要下星期三,我想快D 睇呀!
我個喺荃灣, 對你嚟講有啲遠喎! 你不如出去開個post叫其他jm介紹下~ (記得講明邊區)

子爵府

好媽媽勳章

回覆:znniechan 的帖子

黃大仙好似廣華喎!打去問問35172501。幾難打通,又不斷redial
去普通醫生度驗左快快攞信登記喇!

可唔可以喺相簿加相落個人簽名度?

男爵府

我睇個係中環,唔使點book . 要可pm我

大宅

第一次睇唔洗睇婦產科架!有驗孕即知果d診所就得架嘞!($200)到咋!睇婦產科分分鐘幾舊($400-800)你都係攞張紙登記邊間醫院到生啫!

首頁

尾頁

跳至