跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

回覆:黃埔德寶2012

我個仔都是讀德寶,都幾好,我個仔講多咗full sentence English

禁止訪問

複式洋房

回覆:SinmanL 的帖子

我間中同他講英文,他讀international class. 現在讀PN班,我同他speak English, he will reply me in English. Colors, shape 及普通1-10,a-z 全部都識。D老師好好,parent day 會分享小朋友strength and weakness. 而且學校幫小朋友介片。

複式洋房

回覆 Chewy 的帖子

本人都有德寶國際幼稚園男仔和女仔 (2号碼) 二手校服出售 (包括冬季和夏季), 適用於黃埔花園七期/九期. 有興趣, 請PM我. 謝謝.

複式洋房

回覆 Kaka12345678 的帖子

我個仔去年讀德寶7期PN雙語班, 可能好彩遇到好老師, 幫他適應上學和戒片. 現在在街上間中都會遇到那些嬸嬸, 會傾偈的.

我覺得有部份家長是喜歡其近, K1會考其他學校, 我個仔有幾個同班同學去了St Cat.

BTW, 有沒有人有興趣舊校服呢? 可PM我

大宅

我個仔去年都讀德寶7期PN,因為佢讀左1.5年PN,所以有比較,第一年個中文老師走左,(無通知家長),第二年英文老師走左(老師LAST DAY才通知家長),我問個仔老師走左喇?佢都只係話英文老師病左,但個班中文MISS普通話好好,陪左仔仔成年都無走,聽返其他家長,暑假時個個小朋友都有掛住學校果MISS,我個仔已經轉左校升K1,但依然日日話要返舊校,我覺得佢學校資源都不錯,而且PN既內容同K1既大致相同,學校D嬸嬸又好好!如果讀日文班果D老師會定D,好少會走。

另外如果二手校服,其他物資也可PM 我。

複式洋房

畀面勳章

回覆:FIFIT 的帖子

想問,哄佢地既、英班又係咪外面既主流班?

複式洋房

畀面勳章

中英文班

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

回覆:rainrain9898 的帖子

首頁

尾頁

跳至