烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好唔好用?煲老火湯要几耐?省唔省到煤氣費?難清潔嗎?

心目中想買特福

clipso control 壓力煲!Thank you!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Nightcat 發表於 12-3-8 17:32

心目中想買特福clipso control 壓力煲!Thank ...

好好用, 我一星期會用3-4次煲湯, 一般老火湯, 以水滾計, 開始噴氣, 我煲一個鐘咁上下, 一開始噴氣我就轉細火煲, 唔難清潔!!

Nightcat  想問係咩牌子?同煲幾耐度?  發表於 12-3-8 17:36
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

男爵府

引用:好唔好用?煲老火湯要几耐?省唔省到煤氣費?

原帖由 Nightcat 於 12-03-08 發表

心目中想買特福clipso control 壓力煲!Thank ...
Pressure cooker is my beloved tools gor cooking, I use Lacogstina, super good. I have 2 actually, different style, both are great! Super, saved so
Much electricity.

Actually I bought one 9 Yeung from china, electrical type, also value for $$$

男爵府

我成日用慳返唔小煤氣,不過我唔係JM喎

首頁

尾頁

跳至