自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:拐子佬事件並不是流言,我朋友身邊的鄰居已遇害。。。

報左警,點解唔見話高度關注

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

而加咩世界﹐ 返返去7﹐ 80 年代牙? 家陣。

王國長老

王國長老

引用:樓主,各位網上朋友:+本人係香港警務處青山

原帖由 laumatthew 於 12-03-12 發表
樓主,各位網上朋友:
本人係香港警務處青山分區指揮官,置樂花園係本分區的一部分。因應大家所關注的議題,我 ...
請以警察電郵電郵至[email protected]先核實身份,屆時會重新開放戶口,謝謝。

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

我剛剛上完警察網站, 看看是否有失蹤小童, 答案係這三天也沒有!我亦不希望見到有!
我本人也是母親, 我相信有拐子佬, 因未有傳聞前, 上個月本人有同事親眼見過在元朗有人疑似搶小朋友!
但係請d人並非事實就再傳小朋友真的拐走了!
做母親真的見到這些傳聞真的很驚很擔心, 亦呼籲父母親可以自行上警察的失蹤網站了解........
仲之見到小朋友在街大哭就留意, 嘗試孩子的反應是否被陌生人捉了, 在有懷疑時就出手相助, 就算出錯,我相信大家也不會怪別人多管閒事!仲之大家守望相助吧, 不要被拐子佬有機可乘!!!

joycehang41010    發表於 12-3-13 00:38

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:報左警,點解唔見話高度關注 +

原帖由 靚媽1208 於 12-03-12 發表
報左警,點解唔見話高度關注
警方已經講過沒有收到有關的舉報。

複式洋房

各位家長,我已經post左叧一個流言說了不便之處,敬請原諒,但我也不是故意去咁做,也只是出於一時情急,同驚慌,也只想出於好意地提醒各家長朋友,我也只是收到友人給我的wathsapp,我在情急之下先post出這個post,目的不是造謠,只是出於好心,不如版主你幫我封左個post,我不是要出位,和亂吹水,你地就當我好心做壞事啦!也很請版主幫我封post !令你們受到不便,本人也萬分抱歉!

男爵府

畀面勳章

子爵府

Pizzapie 發表於 12-3-12 21:22
各位家長,我已經post左叧一個流言說了不便之處,敬請原諒,但我也不是故意去咁做,也只是出於一時情急,同 ...

恕我直言,睇得出閣下的確出於一片好心,但發放消息前亦應考慮有關來源及真偽程度,且閣下用詞亦較為武斷,的確係會某程度上引起社會不安,下次應審慎啲!
]

大宅

我住置樂架!勁驚!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

已查證只屬流言,風波已過,請不要再炮轟•••

大宅

edea 發表於 12-3-12 19:38
請以警察電郵電郵至[email protected]先核實身份,屆時會重新開放戶口,謝謝。

...

d膠post無聊到, 去冒警
睇黎呢位仁兄悶左好耐下

joycehang41010    發表於 12-3-13 00:39

禁止訪問

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆:已查證只屬流言,風波已過,請不要再炮轟•••

唔知結果係點

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

已查證只屬流言,風波已過,請不要再炮轟•••

流言非流言也好,已經軒動各位家長個心,只好好康顧自己既小孩,,

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

各位國民,親子王國已證實會員laumatthew確切是青山分區指揮官柳美欽警司,現在有關帳號已解封,同時我們會履行警民合作的義務,將柳美欽警司發表的內容張貼於屯門區媽媽會內。敬希垂注!

現將本主題關閉。

首頁

尾頁

跳至