親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人去過味全埔心牧場, 需要預約嗎?定係WALK-IN行入去買飛已可以?

別墅

回覆:zigzag 的帖子

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我聖誕去過, 打電話去 book 左間房, 包埋入場, 香港 credit card 比錢, 用 email都應該得 ~ 我上次平日去, 冇咩人, 假日活動會多少少, 兩日一夜o係同一間餐廳食左3餐, 呢樣最唔好

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 zigzag 的帖子

即場買飛就得, 不過如果落雨有些活動會無.

別墅

回覆:bbfai 的帖子

你們是包車去牧場嗎?我問過包車公司,一落機由桃園機場去牧場之後再回台北,他們說可保管行李,但架車唔會喺牧場等我地,可能會車第二批客人,有機會會換車。我都驚會唔見D行李

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

zigzag 發表於 12-3-9 20:42
你們是包車去牧場嗎?我問過包車公司,一落機由桃園機場去牧場之後再回台北,他們說可保管行李,但架車唔會 ...

你即日來回嗎 ? 幾點落機 ? 包車幾錢 ?

別墅

回覆:Lqueenie 的帖子

1000到桃園機場,即日來回,機場>牧場>台北酒店,1200+1600=NT2800(7人),但問過行李幫我地寄存在六福村等的locker,好唔穩陣。
問過我酒店的包車公司,要NT4500,但真係包車,行李司機跟足我地。

珍珠宮

zigzag 發表於 12-3-10 17:52
1000到桃園機場,即日來回,機場>牧場>台北酒店,1200+1600=NT2800(7人),但問過行李幫我地寄存在六福村 ...

10:00am 到機場, 到牧場都應該近十二點, 食埋 lunch 真係玩一陣就要走, 5點已經 closed, 會唔會考慮住牧場 ?

坦白講, 我上次由機場到牧場, 兩大兩細, 包車 NT1000, 車程只係 15-20 mins, 好貴, 牧場的人同我講o係機場坐我士都唔駛呢個價錢, 由牧場到台北車站好似係 NT1100, 所以由機場到牧場的一程睇下可唔可以自己搞掂

至於行李, 你不如 email 問下牧場可唔可以放o係入口的售票處 ? 佢地有間房仔買賣入場券架

別墅

回覆:台灣味全埔心牧場

因為我地有兩家人去,所以的士要分兩架會唔抵。我已決定第三日先去,早去晚返,包車去NT3200。回程可以去邊度影相/玩一陣?
我在牧場網頁度搵唔到有email,你知唔知係乜?
唔該晒!

技安  NT3200 包車好平喎! 可否PM資料俾我?  發表於 12-3-11 14:09

子爵府

https://www.facebook.com/weichuanranch
:wave:  :wave:

別墅

回覆:殷!! 的帖子

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我上次去係在牧場住, 機場包車nt900, 牧場去台北唔記得幾錢,約nt1000-1200. 夜晚就叫職員call的士到中壢夜市, 唔使hk$50. 唔出去夜晚會悶到c
第二次打算一落機去玩不留宿, 問過牧場, 佢話可寄存行李於接待處, 不過見嗰排成日落雨, 阿仔鍾意睇賽豬, 羊都取消, 結果無去.
如果夾啱佢d活動時間, 唔留宿都得, 因為嗰度唔係好大.

別墅

有乜野活動可以玩?如果我朝早十點到牧場,可以玩到幾點?下午三點或四點?因要話俾包車司機知。

珍珠宮

我上次都係夜晚去左中壢夜市, 都好多野行 ~
你上佢地個網, 有晒活動 d 時間, 通常朝9點幾十點玩到4,5點都可以

子爵府

http://www.weichuan-ranch.com.tw ... ichuan0/enter.aspx#

我搵唔到活動時間表, 請問在那裹? thx

珍珠宮

http://www.weichuan-ranch.com.tw ... mp;nexid=P_00000015

珍珠宮

map
http://www.weichuan-ranch.com.tw ... mp;nexid=P_00000207

珍珠宮

charge
http://www.weichuan-ranch.com.tw ... mp;nexid=P_00000235

男爵府

活動時間及收費
http://www.weichuan-ranch.com.tw/weichuan33f9a2876d91f5b216b5210f/weichuan0/news_con.aspx?id=P_00000207

牧場5:00PM 關門, 嗰度有草地, 比小受友跑跑跳跳, 都有好多地方影相

cwol888  thx  發表於 12-3-12 16:00

別墅

好呀!

首頁

尾頁

跳至