興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說有一日, 有個寬頻SALES 上門, 話要測試我屋企條線的速度.
一睇條頸帶, 李+X的.心知不妙.因為我用HKBN.
我開頭唔俾佢入來, 話要試用WIFI 門口試.
佢就話唔準, 要用DESKTOP. 咁我就諗, 放你入來, 睇下你點昆水都好.

好喇, 佢入到來, 開BROWSER, 上speedtest.net (chur 我唔識咩), 佢好快按左.
測到DOWN 係3.9MB, UP 係1.5MB. 就話"你條線都好老化WOR, 你個咩PLAN呀?"
我就答100MB, 佢話"你睇, 而家得番5MB WOR, 要唔要轉過間呀?"
我就以剛續約為由推左佢. 咁佢就灰爆退卻喇.

其實我眼利, 睇到佢個TEST LOCATION 係大陸廈門. 大佬呀, 咩ISP 入大陸都係慢啦.
如果我中招用你, CHECK 番個速度又係咁慢有冇得退先?
下次不如用伊拉克SERVER CHECK, 包你去到56K 速度.

禁止訪問

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

話時話, PCCW 上大陸, 又真係比HKBN 快架WOW !

不過, 我最憎呢D 扮晒野的銷售手法 !

珍珠宮

畀面勳章

唔俾佢入屋la

大宅

引用:唔俾佢入屋la

原帖由 cccat01 於 12-03-19 發表
唔俾佢入屋la
上次我屋企都有條o靚妹黎拍門話加左新頻道,想入屋睇下我家條天線上唔上到,老點到丫

禁止訪問

王國會長

王國會長

引用:話說有一日, 有個寬頻SALES 上門, 話要測試

原帖由 sunny_guy_cb 於 12-03-19 發表
話說有一日, 有個寬頻SALES 上門, 話要測試我屋企條線的速度.
一睇條頸帶, 李+X的.心知不妙.因為我用HKBN.
...
比我就叫佢走,浪費時間。

首頁

尾頁

跳至