自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:是旦 發表於 12-3-23 10:52 睇完呢個

原帖由 EDIDI 於 12-03-23 發表
李+x我都極憎, 但現在反而想佢頂住隻狼。大陸財團點都衰格過香港幫, 隻狼上場, 香港人點會搵到食,
唔好信 ...
但比隻豬做, 比李家禁住搶, 好難再頂多五年喎

I love you once.
I love you twice.
Oh...I love you more than beans and rice.

子爵府

大陸d友, 話變就變, 話晒李生係香港咁多對眼望住都好d啦. 比西環d友搞,
吾洗五年都要收工啦.
你睇呀狠生,今朝轉晒軚話要2017普選,忽然民主起來,為左得到特首個位,
有d恐怖! 你信吾信呀

大宅

是旦 發表於 12-3-23 11:21
但比隻豬做, 比李家禁住搶, 好難再頂多五年喎
白票, 兩個都唔要。
隻狼好奸架, 以打地主口號, 呃民意,咪又係呃。你睇清楚佢政綱, 縮哂水。
無自由的香港就係廢港。

呢隻狼不得民心, 無人緣, 凝聚唔到有才能的人,
連建制派都俾佢搞到嚴重分列, 點合作? 真係無可能,
硬推佢上台, 香港有排受。

侯爵府

共產黨解放中國。統治中國至今。香港回歸視國即懷抱共產黨。移民最好,不用恐懼共產黨,不需要做中國人,做外國二等公民吧!

男爵府

本來我都support cy, 覺得佢落區好親民, 好似好關心基層, 講野好有口才, 好有料gum. 我地受夠地產霸權, 受夠隻豬同真濫權, 真係好想change. 但係愈睇愈唔對路. cy 一去到de 敏感位就遊花園, 唔記得, 脫關係. 好多不同階層都話怕佢, 驚佢. 佢有時表達佢ge 理念時字裡行間會透露出佢會係一個鷹派, 佢會親疏有別, 選擇同佢有"相同理念"ge人工作. 再加上有關商台同廿三條ge傳聞 (唔理隻豬講咩, 但係商台事後ge反應, 一de當事人ge 回應, 俾我感到唐ge 指控係真). 種種種種, 一個好大ge問號. 如果佢真係奸ge, 兩面人黎ge, 我地搏一舖選佢, 結果呢五年可以發生好大ge變化. 我真係希望多de知情ge, 有公信力ge人出黎俾多de 資料我地, 無論係對cy 有利ge, 對cy 不利ge, 俾多de 我地知, 唔好等我地懞查查受騙.

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有得你叫企做狼,係都唔信企奸,供咪試吓比隻狼管吓囉。。。

男爵府

劉銳紹投訴成報篡改專欄文章變成「挺梁貶唐」

..筆名「夫子」的時事評論員劉銳紹投訴,《成報》篡改他的專欄文章內容,令原本評論行政長官選舉,變成「挺梁貶唐」的文章。劉銳紹向傳媒及市民發表公開信,指成報將他在副刊專欄《新聞風眼》的標題,由「唐梁都不值得幫」,改成「兩人中揀,寧揀梁振英」,內文亦有多處變樣。

劉銳紹批評《成報》做法,並非一般錯別字或文字修飾,而是扭曲原意的篡改,是偷樑換柱、強加於人的杜撰,違反新聞和言論道德原則的強姦。他說,《成報》負責人其後在電話中向他致歉,指因為時間緊逼,自行修改後未能及時告訴他。劉銳紹對今次事件,感到痛心難當及十分遺憾。

..

道德淪喪, 明日ge 預告片....

子爵府

你睇下現在一話網上投票,d 西環人士巳怕成咁,搵人入侵搞事,cy上場又排煩.
所有討論都一言堂, 淨係聽佢想聽個d, 睇佢想睇個d, 到時香港吾慌吾改變啦.

公爵府

未被爆大鑊時扮到好親民,一有事,連公眾都唔敢見,做勢大會都取消.

之前利用民意上位,現在又怕民意.

禁止訪問

引用:你睇下現在一話網上投票,d+西環人士巳怕成

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 +4熱血勳章 親子王國15週年勳章

回覆:支持 ABC (anyone but CY)! <- 本人並不是唐英年fans

我唔like豬,但更唔like狼,眼見jm在這裏一話唔十卜狼就被眾人狂插,所以我不出聲。
就算話投白票的jm都被人插,我已放棄在這裏發表相關言論。

子爵府

msbtsui 發表於 12-3-23 16:17
我唔like豬,但更唔like狼,眼見jm在這裏一話唔十卜狼就被眾人狂插,所以我不出聲。
就算話投白票的jm都被 ...

哈,吾緊要,做人最緊要對得住自己良心, 我比support 你, 無有怕!!!!

男爵府

城大的教職員知道CY 香港人自求多福。

大宅

circleda 發表於 12-3-20 12:27
唔開得名, 咁舉D具體例子得唔得?

佢老人家話"唔信得過", 佢既角度係點呢? 係有緊密工作關係, 比佢冼定推 ...

前天文台長話CY有情有義喎.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

結果都唔到我地揀, 放長雙眼看吧!
我今天投了白票!
看到商台的淪落, 或者就是明天的香港了.

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 +4熱血勳章 親子王國15週年勳章

引用:城大的教職員知道CY+香港人自求多福。+

原帖由 wwtsy 於 12-03-23 發表
城大的教職員知道CY 香港人自求多福。
前幾日有報章登了城大教職員對佢的超低分,都被佢的粉絲們話成個調查不實及別有用心,我只能冇語。

別墅

支持 ABC (anyone but CY)!

我支持你的想法。 今日看新聞,成報咁樣改左時事評論員文章,強改意思的做法另我很不安。我只想繼續有一個有言論自由的香港。我最想係流選。

男爵府

引用:我支持你的想法。+今日看新聞,成報咁樣改

原帖由 stevepen 於 12-03-23 發表
我支持你的想法。 今日看新聞,成報咁樣改左時事評論員文章,強改意思的做法另我很不安。我只想繼續有一個 ...
只要睇到成報的做法,可見狼的勢力後台已不會容許香港人有言論自由,yes, anyone but ABC

禁止訪問

支持 ABC (anyone but CY)!

首頁

尾頁

跳至